Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 173/2024 saakka.

Valtioneuvoston asetus mittauslaitteista 18.6.2014/471

Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti säädetään mittauslaitelain (707/2011) nojalla:

1 luku

Yleisiä säännöksiä

1 §

Asetuksen soveltaminen

Tämä asetus koskee mittauslaitelain (707/2011) 2 §:n 1 momentin 1 kohdan mukaisessa käytössä olevia mittauslaitteita ja mittausmenetelmiä sekä mainitun lain 3 §:n 1, 2 ja 6 kohdan mukaisessa käytössä olevia ei-automaattisia vaakoja. Tämä asetus koskee myös mittauslaitelain 15 §:n mukaisia mittauslaitteiden käytön aikaista varmentamista tekeviä tarkastuslaitoksia ja mainitun lain 18 §:n mukaisia mittauslaitteiden huoltoliikkeitä.

2 §

Suurimmat sallitut virheet käytön aikana

Ei-automaattisten vaakojen suurimmista sallituista virheistä käyttötilanteessa säädetään ei-automaattisista vaaoista annetun valtioneuvoston asetuksen (400/2012) liitteessä 1.

Muiden mittauslaitteiden suurimmat sallitut virheet käytön aikana ovat samat kuin suurimmat sallitut virheet käyttöönoton yhteydessä.

VNa ei-automaattisista vaaoista 400/2012 on kumottu VNa:lla ei-automaattisista vaaoista 1431/2016.

3 §

Mittauslaitteen virittäminen

Mittauslaite on viritettävä siten, että sen mittausvirhe on mahdollisimman pieni. Virittämisen yhteydessä ei saa käyttää hyväksi mittauslaitteen suurinta sallittua virhettä eikä järjestelmällisesti suosia mitään osapuolta.

4 §

Varmentamaton mittauslaite myyntipaikalla

Yleisellä myyntipaikalla ei saa pitää varmentamatonta mittauslaitetta, ellei ole ilmeistä, että sitä ei käytetä mittauslaitelain 2 tai 3 §:n mukaiseen tarkoitukseen.

Puutavaran myynnissä käytettävään apumittaan ei sovelleta 1 momenttia...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.