Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 173/2024 saakka.

Ympäristöministeriön asetus biosidivalmisteita ja niiden tehoaineita koskevista hakemuksista ja ilmoituksista 5.6.2014/419

Ympäristöministeriön päätöksen mukaisesti säädetään kemikaalilain (599/2013) 28 §:n 3 momentin ja 34 §:n 3 momentin nojalla:

1 §

Biosidivalmisteen hyväksymishakemus

Sen lisäksi, mitä kemikaalilain (599/2013) 28 §:n 3 momentissa säädetään, biosidivalmisteen hyväksymistä koskevaan hakemukseen on liitettävä seuraavat tiedot:

1) jokaisesta kemiallisesta biosidivalmisteen tehoaineesta tämän asetuksen liitteen 1 mukaiset tiedot;

2) kemiallisesta biosidivalmisteesta liitteen 2 mukaiset tiedot;

3) valmisteesta, jonka tehoaine on mikro-organismi, biosidiasetuksen liitteessä II olevan 2 osaston ja liitteessä III olevan 2 osaston mukaiset tiedot.

2 §

Tutkimukset

Biosidivalmisteiden tehoaineista ja biosidivalmisteista vaadittavien liitteissä 1 ja 2 mainittujen tietojen on perustuttava luotettaviin ja hyvin dokumentoituihin tutkimuksiin tai selvityksiin. Tietoihin on liitettävä yksityiskohtainen ja täydellinen kuvaus suoritetuista tutkimuksista ja käytetyistä menetelmistä sekä kirjallisuusviittaukset näihin menetelmiin.

Kemiallisten biosidivalmisteiden ja niiden sisältämien tehoaineiden fysikaalisia ja kemiallisia ominaisuuksia sekä terveys- ja ympäristövaikutuksia koskevien tietojen on perustuttava tutkimuksiin, jotka on tehty testimenetelmien vahvistamisesta kemikaalien rekisteröinnistä, arvioinnista, lupamenettelyistä ja rajoituksista (REACH) annetun Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen asetuksen (EY) N:o 1907/2006 nojalla annetussa komission asetuksessa (EY) N:o 440/2008 k...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.