Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 80/2020 saakka.

Valtioneuvoston asetus kunnalle maksettavasta korvauksesta asiantuntija-avustajan käyttämisestä huoltoriitojen tuomioistuinsovittelussa ja lapsen kuulemisessa tuomioistuimessa 24.4.2014/343

Nimike on muutettu A:lla 1087/2019.

Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti säädetään lapsen huollosta ja tapaamisoikeudesta annetun lain (361/1983) 17 d §:n nojalla, sellaisena kuin se on laissa 315/2014:

1 § (21.11.2019/1087)

Lapsen huollosta ja tapaamisoikeudesta annetun lain (361/1983) 3 a luvussa tarkoitettujen asiantuntijapalveluiden järjestämisestä vastuussa olevalle kunnalle maksetaan asiantuntija-avustajan käyttämisestä huoltoriidan sovitteluistunnossa ja lapsen kuulemisessa tuomioistuimessa lapsen huoltoa tai tapaamisoikeutta koskevassa asiassa 300 euroa istuntopäivältä. Korvaus sisältää asiantuntija-avustajan perehtymisen asiaan ja avustamisen sovitteluistunnossa tai lapsen kuulemisessa tuomioistuimessa.

2 § (21.11.2019/1087)

Jos asiantuntija-avustaja suorittaa sovittelijan tai tuomioistuimen kanssa sovittuja, sovitteluun tai lapsen kuulemiseen tuomioistuimessa liittyviä toimenpiteitä istunnon ulkopuolella, kunnalle maksetaan siitä korvauksena 40 euroa jokaiselta alkavalta tunnilta.

3 § (21.11.2019/1087)

Kunnalle sovittelusta ja lapsen kuulemisesta tuomioistuimessa aiheutuvat matka- ja majoituskustannukset sekä asiantuntijalle maksettava päiväraha korvataan valtion matkustussäännön mukaisina.

4 §

Tämän asetuksen mukaiset korvaukset eivät sisällä arvonlisäveroa. Jos asiantuntijapalvelun tuottaja on arvonlisäverovelvollinen, järjestäjäkunnalle korvataan sen palveluntuo...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.