Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 871/2019 saakka.

Valtioneuvoston asetus kunnalle maksettavasta korvauksesta asiantuntija-avustajan käyttämisestä huoltoriitojen tuomioistuinsovittelussa 24.4.2014/343

Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti säädetään lapsen huollosta ja tapaamisoikeudesta annetun lain (361/1983) 17 d §:n nojalla, sellaisena kuin se on laissa 315/2014:

1 §

Lapsen huollosta ja tapaamisoikeudesta annetun lain (361/1983) 3 a luvussa tarkoitettujen asiantuntijapalveluiden järjestämisestä vastuussa olevalle kunnalle maksetaan asiantuntija-avustajan käyttämisestä huoltoriidan sovitteluistunnossa 300 euroa istuntopäivältä. Korvaus sisältää asiantuntija-avustajan perehtymisen soviteltavaan asiaan ja avustamisen sovitteluistunnossa.

2 §

Jos asiantuntija-avustaja suorittaa sovittelijan kanssa sovittuja, sovitteluun liittyviä toimenpiteitä sovitteluistunnon ulkopuolella, kunnalle maksetaan siitä korvauksena 40 euroa jokaiselta alkavalta tunnilta.

3 §

Kunnalle sovittelusta aiheutuvat matka- ja majoituskustannukset sekä asiantuntijalle maksettava päiväraha korvataan valtion matkustussäännön mukaisina.

4 §

Tämän asetuksen mukaiset korvaukset eivät sisällä arvonlisäveroa. Jos asiantuntijapalvelun tuottaja on arvonlisäverovelvollinen, järjestäjäkunnalle korvataan sen palveluntuottajalle maksama arvonlisäveron osuus.

5 §

Sovittelun päätyttyä asiantuntijapalvelun järjestämisestä vastuussa olevan kunnan on toimitettava asiantuntijapalvelua käyttäneelle tuomioistuimelle lasku, josta on ilmettävä:

1) asia, johon korvausvaatimus liittyy;

2) päiväkohtainen korvaus istuntopäivittäin yksilöitynä;

3) korvaus sovitteluistunnon ulkopuol...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.