Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 108/2024 saakka.

Valtiovarainministeriön asetus vaihtoehtorahastojen avaintietoesitteestä 20.3.2014/228

Valtiovarainministeriön päätöksen mukaisesti säädetään vaihtoehtorahastojen hoitajista annetun lain (162/2014) 13 luvun 7 §:n 2 kohdan nojalla:

1 luku

Yleisiä säännöksiä

1 §

Soveltamisala

Tässä asetuksessa säädetään vaihtoehtorahastojen hoitajista annetun lain (162/2014) 13 luvun 4 ja 5 §:ssä tarkoitetuista sijoittajille annettavia avaintietoja koskevista vaatimuksista.

2 §

Yleiset määräykset

Avaintietoesitteeseen ei saa sisällyttää muita tietoja tai ilmoituksia, jollei tässä asetuksessa toisin säädetä.

Sijoittajalle annettavan tiedon on oltava asiallista, johdonmukaista, jäsenneltyä ja selkeää eikä se saa olla harhaanjohtavaa. Avaintietoesitteessä voidaan poiketa 2–5 luvussa säädetyistä vaatimuksista, jos se on vaihtoehtorahaston tai sen toimialan erityispiirteiden tai muun erityisen syyn vuoksi tarpeen eikä poikkeaminen vaaranna edellytyksiä sijoitusten keskinäiseen vertailtavuuteen tai sijoittajansuojaa muutoin. Avaintietoesitteessä on ilmoitettava miltä osin sekä syyt, joiden vuoksi siinä poiketaan 2–5 luvussa säädetyistä vaatimuksista.

Avaintietoesite on annettava sijoittajille siten, että sijoittajat voivat erottaa sen muusta aineistosta. Sitä ei varsinkaan saa esittää tai toimittaa tavalla, joka voisi saada sijoittajat pitämään sitä vähemmän tärkeänä kuin muita tietoja vaihtoehtorahastosta ja siihen liittyvistä riskeistä ja hyödyistä.

2 luku

Sijoittajille annettavien avaintietojen muoto ja esitystapa

3 §

Avaintietoesitteen nimi ja sisältö

Avaintietoesitteen ensimmäisen sivun yläosassa on oltava näkyvästi...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.