Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 741/2019 saakka.

Valtioneuvoston asetus valvotusta koevapaudesta 19.12.2013/1076

Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti säädetään valvotusta koevapaudesta annetun lain (629/2013) 41 §:n nojalla:

1 §

Soveltamisala

Tässä asetuksessa säädetään valvotun koevapauden täytäntöönpanosta.

2 § (17.9.2015/1138)

Koevapauden valmistelua koskevien asiakirjojen käsittely

Valvotun koevapauden edellytykset selvitetään vangin tai vankilan aloitteesta. Koevapauden edellytyksiä koskeva selvitys kirjataan Rikosseuraamuslaitoksen vahvistamalla tavalla. Jos selvittäminen perustuu vangin hakemukseen eivätkä edellytykset täyty, asia annetaan vangille kirjallisesti tiedoksi.

Jos edellytykset täyttyvät, valmistelusta vastaava Rikosseuraamuslaitoksen virkamies tekee vankilan johtajalle esityksen koevapauteen sijoittamisesta. Esitykseen liitetään tieto ehdonalaisen vapauttamisen ajankohdasta.

Vankilan johtajan päätös annetaan vangille tiedoksi kirjallisesti. Jos vankilan johtaja päättää, että vanki sijoitetaan valvottuun koevapauteen, päätökseen liitetään rangaistusajan suunnitelma.

3 §

Toimintavelvollisuudeksi hyväksyttävä toiminta

Valvotusta koevapaudesta annetun lain (629/2013) 5 §:ssä tarkoitetuksi toimintavelvollisuudeksi hyväksytään toiminta, joka tukee tuomitun rikoksetonta elämäntapaa ja jonka asianmukaisuus ja lainmukaisuus voidaan selvittää. Toiminnan suorittamispaikan ja ajankohdan tulee olla ennalta määriteltävissä.

 4 §

Lääkehoitoa koskevien määräysten noudattamisen valvonta

Jos muut koevapauden edellytykset täyttyvät, seksuaalirikoksesta tuomittu vanki sijoitetaan suostumuksellaan Psykiatriseen va...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.