Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 173/2024 saakka.

Maa- ja metsätalousministeriön asetus vapaaehtoisesta eläinten terveysvalvonnasta (kumoutunut) 12.12.2013/1005

Tämä asetus on kumoutunut 21.4.2021 alkaen. Ks. L 76/2021 101 §.

Maa- ja metsätalousministeriön päätöksen mukaisesti säädetään eläintautilain (441/2013) 9 §:n 4 momentin ja 10 §:n 3 momentin nojalla:

1 §

Soveltamisala

Eläinten terveysvalvonnasta sekä eläintautien vastustamisesta eläinten keinollisessa lisäämisessä annetussa valtioneuvoston asetuksessa (838/2013, jäljempänä terveysvalvonta-asetus) säädetään eläintaudeista, joiden valvomiseksi voidaan sitoutua toteuttamaan vapaaehtoista terveysvalvontaa, terveysvalvontaan liittyvistä velvoitteista sekä pitopaikkojen terveysluokituksesta.

Tällä asetuksella annetaan tarkemmat säännökset terveysvalvontaan sisältyvistä terveystarkastuksista ja näytteenotoista sekä näytteitä koskevasta kirjanpidosta. Lisäksi asetuksella annetaan tarkemmat säännökset terveysvalvontaan sitoutumista ja valvonnan lopettamista koskevista ilmoituksista.

2 §

BKD-valvontaan sisältyvät terveystarkastukset ja näytteenotot

BKD-taudin valvomiseksi toteutettavaan terveysvalvontaan sisältyvän terveystarkastuksen yhteydessä on taudille alttiiseen lajiin kuuluvista pitopaikan kaloista otettava näytteitä tutkittaviksi BKD-taudin varalta. Tarkastuksen yhteydessä voidaan kuitenkin sopia, että pitopaikasta vastuussa oleva toimija huolehtii näytteiden ottamisesta ja lähettämisestä muuna ajankohtana, jos tämä on tarkoituksenmukaisempaa taudin seurannan kannalta. Näytteitä ei oteta, jos pitopaikka on luonnonravintolammikko.

Terveystarkastuksen yhteydessä on m...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.