Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Valtioneuvoston asetus kemikaalien vähittäismyynnistä 29.8.2013/644

Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti, joka on tehty sosiaali- ja terveysministeriön esittelystä, säädetään kemikaalilain (599/2013) 25 §:n 3 momentin nojalla:

1 §

Kemikaalin luovuttaminen

Kemikaalien luokitusperusteista ja merkintöjen tekemisestä annetun sosiaali- ja terveysministeriön asetuksen (807/2001) mukaisesti myrkylliseksi tai erittäin myrkylliseksi, tai CLP-asetuksen (EY) No 1272/2008 mukaisesti välittömästi myrkylliseksi kategoriaan 1–3 luokiteltua kemikaalia saa luovuttaa vain 18 vuotta täyttäneelle lukuun ottamatta polttoainetta, jota saa luovuttaa vastaanottajan iästä riippumatta. Metanolipitoista polttoainetta saa kuitenkin luovuttaa alle 18-vuotiaalle vain, jos hänen huoltajansa antaa siihen kirjallisen suostumuksen.

Luovutettaessa 1 momentissa tarkoitettua kemikaalia apteekista vastaanottajan tulee ilmoittaa erillisellä lomakkeella seuraavat tiedot:

1) vastaanottajan henkilötiedot ja osoite;

2) kemikaalin nimi ja määrä;

3) kemikaalin käyttötarkoitus.

Kemikaalin vastaanottajan on todistettava henkilöllisyytensä sekä päivättävä ja allekirjoitettava lomake. Apteekin tulee säilyttää lomaketta viisi vuotta.

2 §

Kemikaalin säilyttäminen

Vähittäismyynnissä oleva 1 §:n 1 momentissa tarkoitettu kemikaali tulee säilyttää myymälässä tai sen varastossa lukitussa tilassa. Velvollisuus ei koske muita polttoaineita kuin metanolipitoista polttoainetta.

3 §

Kemikaalin luovuttamisesta kieltäytyminen

Kemikaalia ei saa luovuttaa, jos on syytä epäillä, että sitä aiotaan hankkia ilmeisesti päihtymistarkoitukseen, tai muutoin käyttää väärin siten, että käytöst...

Koko dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.