Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 871/2019 saakka.

Valtioneuvoston asetus valtion varoista maksettavista todistelukustannuksista 21.8.2013/619

Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti, joka on tehty oikeusministeriön esittelystä, säädetään valtion varoista maksettavista todistelukustannuksista annetun lain (666/1972) 7 ja 19 §:n nojalla, sellaisina kuin ne ovat laissa 439/2013:

Korvausmäärät

1 §

Tässä asetuksessa säädetään tuomioistuimeen saapuneelle todistajalle, asianomistajalle, hänen lailliselle edustajalleen ja heidän saattajalleen matka- ja toimeentulokustannuksista sekä taloudellisesta menetyksestä valtion varoista maksettavien korvausten määristä.

2 §

Korvauksia määrättäessä matkan katsotaan alkavan silloin, kun korvaukseen oikeutettu lähtee oleskelupaikastaan ja viivytyksettä saapuu kuulemiseen ja päättyvän silloin, kun hän saapuu tai olisi voinut kuulemisensa päätyttyä viivytyksettä saapua oleskelupaikkaansa.

3 §

Matkakustannusten korvauksena suoritetaan määrä, joka vastaa kustannuksia yhdestä paikasta alimmassa luokassa lyhintä tietä ja halvinta matkustustapaa käyttäen. Jos rautatiematkalla joudutaan käyttämään makuuvaunupaikkaa tai maksullista istumapaikkaa taikka laivamatkalla hyttipaikkaa, myös siitä aiheutuva maksu korvataan.

Muutakin kuin lyhintä tietä ja halvinta matkustustapaa käyttäen aiheutuneet matkakustannukset korvataan, jos niistä sekä toimeentulokustannuksista ja taloudellisesta menetyksestä maksettavien korvausten yhteismäärä muodostuu valtiolle edullisimmaksi. Matkakustannusten korvauksena voidaan tällöin kuitenkin suorittaa enintään se määrä, joka valtion virkamiehelle suo...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.