Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 108/2024 saakka.

Valtioneuvoston asetus käytöstä poistettujen renkaiden erilliskeräyksestä ja hyödyntämisestä 27.6.2013/527

Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti säädetään jätelain (646/2011) nojalla:

1 §

Tarkoitus ja soveltamisala

Tässä asetuksessa säädetään jätelain (646/2011) 48 §:n 1 momentin 1 kohdassa tarkoitetun renkaan tuottajan velvollisuudesta järjestää käytöstä poistettujen mainitussa kohdassa tarkoitettujen renkaiden erilliskeräys, uudelleenkäytön valmistelu, kierrätys ja muu hyödyntäminen.

Tätä asetusta ei kuitenkaan sovelleta lentokoneen tai muun ilma-aluksen taikka polkupyörän, pyörätuolin tai niihin verrattavan ajoneuvon tai laitteen renkaisiin.

2 §

Käytöstä poistettujen renkaiden erilliskeräys ja hyödyntäminen

Renkaan tuottajan on järjestettävä käytöstä poistettujen renkaiden erilliskeräys ja hyödyntäminen siten, että vuosittain vähintään 95 painoprosenttia tämän markkinoille saattamien renkaiden määrää vastaavasta määrästä renkaita valmistellaan uudelleenkäyttöön, kierrätetään tai muutoin hyödynnetään.

Ks. 10 § 3 mom.

3 § (25.11.2021/1025)

Käytöstä poistettujen renkaiden vastaanoton järjestäminen

Tuottajan on jätelain 49 §:n 1 momentissa säädetyn velvollisuutensa noudattamiseksi järjestettävä käytöstä poistettujen renkaiden maksuton ja jätteen haltijan kannalta vaivaton vastaanotto koko maassa. Tämän mukaisesti tuottajan on järjestettävä vähintään 350 vastaanottopaikkaa siten, että jokaisessa kunnassa on vähintään yksi vastaanottopaikka.

Edellä 1 momentista poiketen voidaan kunnissa, joissa ei ole renkaan jakelijan myyntipistettä, korvata vastaanottopaikka noutopalvelulla, li...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.