Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 384/2020 saakka.

Verohallinnon päätös yhteisökoron laskemisesta 20.12.2012/1090

Verohallinto on verotusmenettelystä 18 päivänä joulukuuta 1995 annetun lain (1558/1995) 48 §:n nojalla, sellaisena kuin se on laissa 520/2010, määrännyt yhteisökoron laskemisesta seuraavaa:

1 §

Korkoaika

Korkoaikoja laskettaessa katsotaan täydessä kuukaudessa olevan 30 päivää ja vuodessa 360 päivää.

2 §

Verovuoden verot ja hyväksiluettavat ennakot

Yhteisökorkoa laskettaessa verovuoden verojen yhteismäärään luetaan verotettavan tulon perusteella määräytyvä tulovero ja yhteisön yleisradiovero.

Yhteisökorkoa laskettaessa hyväksiluettavia ennakoita ovat tilikauden ennakkoverot ja yhteisöltä toimitetut ennakonpidätykset sekä ennakon täydennysmaksu siten kuin verotusmenettelystä annetun lain 35 §:ssä säädetään. Jos ennakkoja tai ennakon täydennysmaksua on maksettu tilikauden päättymisen jälkeen, ne otetaan yhteisökorkoa laskettaessa huomioon siten kuin verotusmenettelystä annetun lain 41 §:n 2 momentissa säädetään.

Yhteisön aikaisempien vuosien käyttämättömät hyvitykset luetaan hyväksi samalla tavalla kuin yhteisöltä toimitettu ennakonpidätys, ei kuitenkaan yhtiöveron hyvityksestä annetun lain (1232/1988) 5 §:n 2 momentissa säädettyä määrää suurempana. Ulkomaisen veron hyvitykset luetaan hyväksi siten kuin laissa kansainvälisen kaksinkertaisen verotuksen poistamisesta (1552/1995) säädetään.

3 §

Useita tilikausia samana vuonna

Jos yhteisöllä päättyy samana kalenterivuonna useampia kuin yksi tilikausi, yhteisökorko lasketaan verotusmenettelystä annetun lain 41 §:n 3 momentissa tarkoitetulla tavalla kultakin tilikaudelta er...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.