Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 157/2024 saakka.

Valtioneuvoston asetus laivaväen ruokahuollosta aluksella 13.12.2012/820

Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti säädetään laivaväen työ- ja asuinympäristöstä sekä ruokahuollosta aluksella annetun lain (395/2012) 14 ja 15 §:n nojalla:

1 § (12.12.2019/1259)

Soveltamisala

Tällä asetuksella säädetään laivaväen ruokahuollosta aluksella.

Tätä asetusta ei sovelleta kalastusalukseen.

Kotimaan liikenteessä olevassa aluksessa voidaan ruokailun toteuttamistavasta sopia toisin lukuun ottamatta 2 §:n 1 ja 2 momenttia, 7 §:n 3 momenttia sekä 9–11 §:ää.

2 § (10.9.2015/1130)

Ruoan laatu ja tarjottavat ateriat

Tarjottavan ruoan on oltava ravitsemuksellisesti täysipainoista ja vaihtelevaa sekä vastattava määrältään ja koostumukseltaan ruokailijoiden tarpeita. Ruoan on oltava samanlaatuista koko laivaväelle.

Aluksella on oltava riittävästi terveydensuojelulain (763/1994) mukaiset laatuvaatimukset täyttävää talousvettä.

Päivittäin on tarjottava kolme ateriaa ja kaksi välipalaa. Työntekijälle, joka työskentelee aluksella kello 20:n ja kello 6:n välillä, on varattava ruokaa yön ajaksi.

Jos 3 momentin noudattaminen olisi kotimaan liikenteessä olevan aluksen koon, liikennealueen tai työaikajärjestelyjen vuoksi kohtuutonta, voidaan merenkulkua koskevalla työehtosopimuksella sopia asiasta toisin. Jos alalla ei ole sovellettavaa työehtosopimusta, voidaan asiasta sopia työsopimuksella.

3 §

Ruoan valmistus ja tarjoilu

Ruoanvalmistuksessa ja tarjoilussa on huolehdittava riittävästä hygieniasta. Helposti pilaantuvia elintarvikkeita käsittelevältä vaadittavasta elintarvikehygieenistä osaamista osoittavasta Elintarv...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.