Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 157/2024 saakka.

Valtioneuvoston asetus ilman huoltajaa olevan lapsen edustajalle maksettavasta palkkiosta ja kulukorvauksesta 1.3.2012/115

Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti säädetään kotoutumisen edistämisestä annetun lain (1386/2010) 59 §:n ja kansainvälistä suojelua hakevan vastaanotosta annetun lain (746/2011) 7 §:n 3 momentin nojalla, sellaisina kuin ne ovat, ensin mainittu laissa 1251/2011 ja viimeksi mainittu laissa 1253/2011:

1 §

Soveltamisala

Tämän asetuksen mukaan maksetaan palkkio ja kulukorvaus ilman huoltajaa olevan lapsen edustajalle, joka on määrätty:

1) kansainvälistä suojelua hakevan vastaanotosta annetun lain (746/2011) 39 §:n nojalla; tai

2) kotoutumisen edistämisestä annetun lain (1386/2010) 56 §:n nojalla.

2 §

Palkkioon ja kulukorvaukseen oikeuttava   aika

Palkkio ja kulukorvaus maksetaan edustajan tehtävän hoitamisesta siitä päivästä, jona käräjäoikeus on määrännyt edustajan hoitamaan tehtävää. Palkkiota voidaan maksaa myös enintään kahdelta tunnilta ennen käräjäoikeuden päätöstä tehdystä työstä lapseen tutustumiseksi. Palkkio voidaan kuitenkin maksaa vasta käräjäoikeuden tehtyä edustajan määräämistä koskevan päätöksen.

Palkkiota ja kulukorvausta ei makseta ajalta sen päivän jälkeen, jona edustajan tehtävä on lakannut tai käräjäoikeus on vapauttanut edustajan tehtävästään.

3 §

Palkkion maksamisen perusteet

Palkkio maksetaan edustajan kansainvälistä suojelua hakevan vastaanotosta annetun lain 41 §:ssä ja kotoutumisen edistämisestä annetun lain 57 §:ssä tarkoitetun tehtävän hoitamiseen käyttämän tosiasiallisen ajan perusteella. Palkkion kokonaissummaa määritettäessä korvat...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.