Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 372/2020 saakka.

Sosiaali- ja terveysministeriön asetus kunnallisesta eläkelaitoksesta viimeisenä eläkelaitoksena (kumoutunut) 25.1.2012/44

Tämä asetus kumoutuu 1.1.2017. Ks. L 82/2016 2 §.

Sosiaali- ja terveysministeriön päätöksen mukaisesti säädetään kunnallisen eläkelain (549/2003) 107 §:n 1 momentin nojalla, sellaisena kuin se on laissa 1177/2011:

1 §

Kunnallinen eläkelaitos viimeisenä eläkelaitoksena vanhuuseläkeasiassa

Vanhuuseläkeasiassa kunnallisen eläkelain 103 §:n 1 momentissa tarkoitettu viimeinen eläkelaitos on kunnallinen eläkelaitos, kun työntekijällä on jonkin kunnallisen eläkelain 4 §:n 4 kohdassa tarkoitetun julkisten alojen eläkelain piiriin kuuluvia työansioita määrältään enemmän kuin kaikkien mainitun lain 4 §:n 5 kohdassa tarkoitettujen yksityisten alojen eläkelakien mukaisia työansioita yhteensä kahden viimeisen kalenterivuoden aikana. Kahtena viimeisenä kalenterivuotena pidetään vuotta, jona työntekijällä on viimeksi ennen vanhuuseläkehakemuksen vireilletulovuotta ollut jonkin edellä tässä momentissa tarkoitetun eläkelain piiriin kuuluvia työansioita, ja tätä vuotta välittömästi edeltävää vuotta.

Jos vanhuuseläkkeen hakija saa osa-aikaeläkettä samanaikaisesti kunnallisen eläkelain 4 §:n 4 kohdassa tarkoitetun julkisten alojen eläkelain ja mainitun lain 4 §:n 5 kohdassa tarkoitetun yksityisten alojen eläkelain perusteella, vanhuuseläkeasiassa viimeinen eläkelaitos on kunnallinen eläkelaitos silloin, kun sieltä myönnettävä vanhuuseläke alkaa aikaisemmin kuin yksityisten alojen eläkelain perusteella myönnettävä vanhuuseläke. Kunnallinen eläk...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.