Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 157/2024 saakka.

Valtioneuvoston asetus elintarvikkeiden ja veden välityksellä leviävien epidemioiden selvittämisestä 21.12.2011/1365

Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti, joka on tehty sosiaali- ja terveysministeriön esittelystä, säädetään elintarvikelain (23/2006) 45 §:n 2 momentin sekä terveydensuojelulain (763/1994) 20 a §:n 3 momentin ja 32 §:n 3 momentin nojalla, sellaisina kuin ne ovat, elintarvikelain 45 §:n 2 momentti laissa 989/2007 sekä terveydensuojelulain 20 a §:n 3 momentti ja 32 §:n 3 momentti laissa 1103/2011:

1 §

Soveltamisala

Tässä asetuksessa säädetään elintarvikkeiden ja veden välityksellä leviävien epidemioiden selvittämisestä.

Asetusta sovelletaan myös yksittäisen tautitapauksen selvittämiseen, jos sen aiheuttaja on poikkeuksellisen vaarallinen.

2 §

Määritelmät

Tässä asetuksessa tarkoitetaan:

1) elintarvikkeiden ja veden välityksellä leviävällä taudilla tartuntaa tai myrkytystä, joka on saatu ruoan, talousveden tai uimaveden välityksellä;

2) epidemialla tapausta, jossa vähintään kaksi henkilöä on saanut oireiltaan samanlaatuisen taudin nautittuaan samaa alkuperää olevaa elintarviketta tai talousvettä tai altistuttuaan samalle vedelle.

3 § (1.12.2022/978)

Epidemian selvittäminen

Kunnan elintarvikevalvontaviranomaisen ja terveydensuojeluviranomaisen on yhdessä tartuntatautien torjuntatyöstä kunnan alueella vastaavan viranomaisen kanssa ennalta varauduttava elintarvikkeiden ja veden välityksellä leviäviin epidemioihin ja sovittava niitä koskevan selvitystyön järjestämisestä. Epidemian selvittämiseksi on tehtävä sairastuneisiin kohdistuvia laboratoriotutkimuk...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.