Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 741/2019 saakka.

Oikeusministeriön asetus kuluttajansuojalain 10 luvussa tarkoitetuista tietolomakkeista ja sopimuksen peruuttamislomakkeesta 28.3.2011/291

Oikeusministeriön päätöksen mukaisesti säädetään kuluttajansuojalain (38/1978) 10 luvun 4 §:n 3 momentin ja 7 §:n 2 momentin nojalla, sellaisina kuin ne ovat laissa 227/2011:

1 §

Tietolomakkeet

Elinkeinonharjoittajan on annettava kuluttajansuojalain (38/1978) 10 luvun 4 §:ssä tarkoitetut tiedot käyttäen liitteissä I–IV olevia vakiomuotoisia lomakkeita seuraavasti:

1) aikaosuutta koskevat tiedot annetaan liitteen I mukaisella tietolomakkeella;

2) pitkäkestoista lomatuotetta koskevat tiedot annetaan liitteen II mukaisella tietolomakkeella;

3) välityssopimusta koskevat tiedot annetaan liitteen III mukaisella tietolomakkeella;

4) vaihtosopimusta koskevat tiedot annetaan liitteen IV mukaisella tietolomakkeella.

Lomakkeiden 1 osan tiedot täytetään aina lomakkeeseen. Lomakkeiden 3 osan tiedot voidaan antaa täyttämällä lomakkeeseen tai merkitsemällä lomakkeen asianomaiseen kohtaan viittaus kuluttajalle luovutetun esitteen tai muun markkinointimateriaalin kohtaan, jossa tiedot on annettu. Kuluttajan allekirjoitus lomakkeiden 2 kohdassa täyttää kuluttajansuojalain 10 luvun 8 §:n vaatimuksen peruuttamisoikeutta, peruuttamisaikaa ja ennakkomaksujen suorittamiskieltoa peruuttamisaikana koskevien sopimusehtojen erillisestä allekirjoittamisesta.

2 §

Peruuttamislomake

Kuluttajansuojalain 10 luvun 7 §:n 2 momentissa tarkoitetun peruuttamislomakkeen on oltava liitteessä V olevan vakiomuotoisen lomakkeen mukainen. Loma...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.