Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 741/2019 saakka.

Valtioneuvoston asetus kansainvälisten tuomioistuinten ja Euroopan unionin tuomioistuimen tuomari- ja jäsenehdokkaiden nimeämistä valmistelevasta neuvottelukunnasta (kumoutunut) 17.3.2011/247

Tämä asetus kumoutuu 1.1.2017. Ks. L 673/2016 24 luku 2 §.

Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti, joka on tehty oikeusministeriön esittelystä, säädetään tuomareiden nimittämisestä annetun lain (205/2000) 21 §:n 3 momentin nojalla, sellaisena kuin se on laissa 741/2010:

1 §

Neuvottelukunnan sihteeri

Valtioneuvoston kanslia määrää tuomareiden nimittämisestä annetun lain (205/2000) 19 c §:ssä tarkoitetulle neuvottelukunnalle sivutoimisen sihteerin.

2 §

Neuvottelukunnan kokoonpanon täydentäminen

Jos neuvottelukunnan puheenjohtaja, varapuheenjohtaja taikka muu jäsen tai varajäsen kuolee tai eroaa neuvottelukunnasta kesken neuvottelukunnan toimikauden taikka on pysyvästi estynyt osallistumasta neuvottelukunnan toimintaan, valtioneuvoston kanslia määrää hänen tilalleen neuvottelukunnan jäljellä olevaksi toimikaudeksi uuden jäsenen tai varajäsenen.

Kun valtioneuvosto määrää Pysyvään välitystuomioistuimeen uuden jäsenen, sellaisen neuvottelukuntaan aiemmin määrätyn henkilön jäsenyys päättyy ilman eri päätöstä, joka edustaa neuvottelukunnassa samaa tuomareiden nimittämisestä annetun lain 19 c §:n 2 momentissa mainittua tahoa kuin välitystuomioistuimeen määrätty uusi jäsen.

Jos neuvottelukunnan kokoonpano ei ole tuomareiden nimittämisestä annetun lain 19 c §:n 2 momentin mukainen valtioneuvoston määrättyä Pysyvään välitystuomioistuimeen uuden jäsenen, valtioneuvoston kanslia määrää neuvottel...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.