Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 108/2024 saakka.

Valtioneuvoston asetus maanpuolustusta koskevista poikkeuksista kemikaalilainsäädännön soveltamisessa (kumottu) 18.11.2010/996

Tämä asetus on kumottu A:lla 31.3.2022/217, joka on voimassa 7.4.2022 alkaen.

Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti, joka on tehty sosiaali- ja terveysministeriön esittelystä, säädetään kemikaalilain (744/1989) 62 a §:n nojalla, sellaisena kuin se on laissa 408/2009:

1 §

Soveltamisala

Tässä asetuksessa säädetään niistä menettelyistä, joilla Suomen maanpuolustuksen kannalta välttämättömissä tapauksissa voidaan poiketa kemikaalilain (744/1989) ja sen soveltamisalaan kuuluvien REACH-asetuksen ja CLP-asetuksen sekä mainittujen asetusten nojalla annettujen Euroopan unioninsäännösten noudattamisesta.

2 §

Kemikaalin poikkeusperusteinen käsittely

Tässä asetuksessa kemikaalin poikkeusperusteisella käsittelyllä tarkoitetaan sellaista seoksessa, esineessä tai sellaisenaan olevan aineen valmistusta, markkinoille saattamista, käyttöä ja jakelua, jossa kemikaalilain, REACH-asetuksen tai CLP-asetuksen noudattamisesta on tarpeen sallia kemikaalilain 62 a §:ssä, REACH-asetuksen 2 artiklan 3 kohdassa tai CLP-asetuksen 1 artiklan 4 kohdassa tarkoitettuja poikkeuksia maanpuolustuksen vuoksi.

Kemikaalin käsittely voi olla poikkeusperusteista, jos viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain (621/1999) 24 §:n 1 momentin 10 kohdassa tarkoitetut asiakirjan salassapitoa koskevat edellytykset täyttyvät tai jos kemikaalilain, REACH-asetuksen tai CLP-asetuksen säännösten noudattamisesta poikkeaminen muutoin olisi maanpuolustuksen luonteen, tarkoituksen tai e...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.