Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 157/2024 saakka.

Sisäasiainministeriön asetus pelastusautoista 14.9.2010/818

Sisäasiainministeriön päätöksen mukaisesti säädetään 11 päivänä joulukuuta 2002 annetun ajoneuvolain (1090/2002) 20 §:n 3 momentin nojalla:

1 §

Soveltamisala

Tämä asetus koskee ajoneuvolain (1090/2002) 20 §:n 1 momentissa tarkoitetun pelastusauton rakennetta, varusteita ja väriä.

Tätä asetusta sovelletaan sen lisäksi, mitä ajoneuvolaissa sekä muutoin sen nojalla säädetään pelastusauton rakenteesta ja varusteista.

2 §

Yleiset vaatimukset

Pelastusauton tulee olla rakenteeltaan ja varusteiltaan standardien SFS-EN 1846–1, SFS–EN 1846–2, SFS–EN 1846–3 mukainen. Vastavuoroisen tunnustamisen periaatteen mukaisesti eurooppalaisten standardien sijasta voidaan käyttää muussa Euroopan talousalueeseen kuuluvassa maassa tai Turkissa voimassa olevaa standardia tai muuta teknistä eritelmää, jolla taataan vastaava turvallisuustaso.

Pelastusauton on oltava rakenteeltaan sellainen, että se toimii vähintään -25°C ja +35°C välisissä lämpötiloissa keskeytyksettä vähintään neljä tuntia.

3 §

Hinauslaitteet

Kokonaismassaltaan yli 3,5 tonnin pelastusauton alustan etu- ja takaosa on varustettava vetolenkillä tai vastaavalla. Lenkin ja sen kiinnityksen tulee kestää veto- ja puristusvoima, joka vastaa puolta auton kokonaismassasta.

4 §

Pelastusauton väri

Pelastusauton perusväri on punainen. Pelastustoiminnassa käytettävien konttien ja kokonaispainoltaan yli 750 kg:n perävaunujen perusväri on punainen soveltuvin osin.

Punaisen perusvärin referenssivärisävyinä käytetään RAL 3000, RAL 3001, RAL 3002 tai RAL 3020. Havaittavuutta voidaan parantaa päiväloisteväre...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.