Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 173/2024 saakka.

Valtioneuvoston asetus strutsieläinten suojelusta 8.7.2010/676

Tämä asetus on jätetty voimaan. Ks. L 693/2023 119 §.

Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti, joka on tehty maa- ja metsätalousministeriön esittelystä, säädetään eläinsuojelulain (247/1996) 4 §:n 2 momentin, 5 §:n 2 momentin ja 6 §:n 2 momentin nojalla:

1 §

Soveltamisala

Tässä asetuksessa säädetään eläinsuojelusta strutsieläinten pidossa. Tätä asetusta ei sovelleta strutsieläinten pitoon eläintarhassa.

Sen lisäksi, mitä tässä asetuksessa säädetään, strutsieläinten pidosta säädetään eläinsuojeluasetuksessa (396/1996).

2 §

Määritelmät

Tässä asetuksessa tarkoitetaan:

1) strutsieläimellä strutsia, emua ja amerikannandua (tavallinen rhea);

2) tarhalla aidattua aluetta, jossa strutsieläimiä pidetään.

3 §

Tarhan yleiset vaatimukset

Tarhan maaston, kasvillisuuden ja maapohjan on oltava strutsieläinten tarhaukseen sopiva. Tarhan ympäristön on oltava riittävän rauhallinen ja meluton. Tarhan maapohjan on oltava sellainen, että se voidaan pitää kuivana.

Tarhan on oltava riittävän tilava ja siten suunniteltu, että lintu voi väistää toisen linnun hyökkäävää käytöstä. Samassa tilassa pidettävän linturyhmän koon on oltava sopivassa suhteessa lintujen ikään, sukupuoleen ja käytettävissä olevaan tilaan. Siitosryhmien väliset kontaktit on ehkäistävä tai, jos se ei ole ilman kohtuuttomia kustannuksia mahdollista, huolehdittava, että kontaktit eivät aiheuta niille tarpeetonta stressiä.

Ruokinta- ja juottopaikoilla on oltava riittävästi tilaa siten, että ryhmän kaikki linnut voivat syödä ja juoda samanaikaisesti eikä juomasta tai rehusta synny tarpeetonta kilpailua.

Tarhassa tai s...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.