Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 157/2024 saakka.

Maa- ja metsätalousministeriön asetus pakatusta vedestä 8.3.2010/166

Tämä asetus on jätetty voimaan. Ks. 297/2021 86 §.

Maa- ja metsätalousministeriön päätöksen mukaisesti säädetään 13 päivänä tammikuuta 2006 annetun elintarvikelain (23/2006) 7 ja 9 §:n 3 momentin nojalla, sellaisena kuin ne ovat laissa 989/2007:

1 §

Asetuksen tarkoitus

Tällä asetuksella pannaan täytäntöön luontaisten kivennäisvesien hyödyntämisestä ja markkinoille saattamisesta 18 päivänä kesäkuuta 2009 annettu Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivi 2009/54/EY sekä luontaisten kivennäisvesien ainesosien luettelon, enimmäispitoisuuksien ja pakkausmerkintöjen antamisesta sekä luontaisten kivennäisvesien ja lähdevesien otsonilla rikastetulla ilmalla tapahtuvaa käsittelyä koskevista edellytyksistä 16 päivänä toukokuuta 2003 annettu komission direktiivi 2003/40/EY.

Tämän asetuksen tarkoituksena on varmistaa pakatun veden terveydellinen laatu sekä muu elintarvikemääräysten mukainen laatu. Asetuksen tarkoituksena on myös varmistaa, että pakatusta vedestä annettavat tiedot ovat totuudenmukaisia ja riittäviä eivätkä johda kuluttajaa harhaan.

2 §

Soveltamisala

Tässä asetuksessa säädetään kuluttajalle tai suurtaloudelle luovutettavaksi tarkoitetun pakatun veden ominaisuuksista, käsittelystä ja merkinnöistä.

3 §

Määritelmät

Tässä asetuksessa tarkoitetaan:

1) luontaisella kivennäisvedellä luontaista kivennäisvettä siten kuin se on määritelty Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivissä 2009/54/EY;

2) lähdevedellä lähdevettä siten kuin se on määritelty Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivissä 2009/54/EY;

3) talousvedellä vettä sit...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.