Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 1261/2020 saakka.

Verohallinnon päätös verotuksen toimittamatta jättämisestä arvonlisäverotuksessa 30.12.2009/1853

Verohallitus on 30 päivänä joulukuuta 1993 annetun arvonlisäverolain (1501/93) 178 §:n 3 momentin, sellaisena kuin se laissa 605/2009, nojalla määrännyt:

1 §

Verotus voidaan jättää toimittamatta, jos liian vähän maksettavaksi tai liikaa palautettavaksi ilmoitetun veron määrä on vähäinen.

2 §

Verotuksen toimittamatta jättämisen edellytyksiä harkittaessa on otettava huomioon liian vähän maksettavaksi tai liika palautettavaksi ilmoitetun veron määrän suhde verovelvollisen liiketoiminnan laajuuteen samoin kuin se, ettei liiketoiminnaltaan vastaavia verovelvollisia aseteta eriarvoiseen asemaan. Harkinnassa on otettava huomioon myös verovelvollisen virheellisen menettelyn toistuvuus sekä se, onko virhe verovelvollisen liiketoiminnan kannalta keskeinen. Liian vähän maksettavaksi tai liika palautettavaksi ilmoitetun veron määrää on kuitenkin, elleivät erityiset syyt muuta vaadi pidettävä vähäisenä, kun se on pienempi kuin 600 euroa.

3 §

Verotus on toimitettava, jos veron ilmoittaminen liian vähän maksettavaksi tai liikaa palautettavaksi johtuu siitä, että verovelvollinen on tahallaan tai törkeästä huolimattomuudesta laiminlyönyt tai toiminut vastoin arvonlisäverolaissa tai -asetuksessa hänelle säädettyjä velvollisuuksia.

4 §

Tämä päätös tulee voimaan 1 päivänä tammikuuta 2010 ja sillä kumotaan 16 päivänä marraskuuta 2001 annettu päätös jälkiverotuksen toimittamatta jättämisestä arvonlisäverotuksessa (1096/2001).

...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.