Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 108/2024 saakka.

Valtioneuvoston asetus Liikenteen turvallisuusvirastosta (kumottu) 13.11.2009/865

Tämä asetus on kumottu L:lla 23.11.2018/937, joka on voimassa 1.1.2019 alkaen.

Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti, joka on tehty liikenne- ja viestintäministeriön esittelystä, säädetään Liikenteen turvallisuusvirastosta 13 päivänä marraskuuta 2009 annetun lain (863/2009) 6 §:n 1 momentin nojalla:

1 §

Organisaatio ja virkamiesjohto

Pääjohtaja johtaa Liikenteen turvallisuusvirastoa ja vastaa viraston toiminnan yleisestä kehittämisestä sekä valvoo, että virastolle kuuluvat tehtävät suoritetaan tehokkaasti ja tarkoituksenmukaisesti.

Viraston johtotehtävissä olevat virkamiehet vastaavat heidän johdettavakseen kuuluvan toiminnan tuloksellisuudesta ja kehittämisestä.

3 momentti on kumottu A:lla 13.3.2014/213.

2 §

Asioiden ratkaiseminen

Pääjohtaja ratkaisee virastolle kuuluvat asiat, joita ei ole säädetty tai määrätty muun virkamiehen ratkaistavaksi. Pääjohtaja voi yksittäistapauksessa ottaa ratkaistavakseen asian, joka muutoin olisi hänen alaisensa ratkaistava, jollei muualla toisin säädetä.

3 § (11.6.2015/720)

Kelpoisuusvaatimukset

Kelpoisuusvaatimuksena pääjohtajan välittöminä alaisina toimivilla viraston johtoon kuuluvilla virkamiehillä on ylempi korkeakoulututkinto tai lennonjohtajan, liikennelentäjän tai merikapteenin pätevyys sekä perehtyneisyys virkaan kuuluviin tehtäviin, käytännössä osoitettu johtamistaito ja johtamiskokemus.

4 §

Virat sekä henkilöstön nimittäminen ja ottaminen

Pääjohtaja päättää Liikenteen turvallisuusviraston virkojen perustamisesta ja lakkauttamisesta sekä virkanimikkeen mu...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.