Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 157/2024 saakka.

Sisäasiainministeriön asetus poliisin ja rajavartiolaitoksen ajoneuvojen tunnusvärityksestä ja -merkeistä 11.6.2009/406

Sisäasiainministeriön päätöksen mukaisesti säädetään 11 päivänä joulukuuta 2002 annetun ajoneuvolain (1090/2002) 20 §:n 4 momentin nojalla, sellaisena kuin se on laissa 233/2007:

1 §

Soveltamisala

Tässä asetuksessa säädetään poliisin tai rajavartiolaitoksen käyttöön erityisesti valmistettujen tai varustettujen ajoneuvojen tunnusvärityksestä ja -merkeistä niiden erottamiseksi muista ajoneuvoista.

2 § (22.4.2016/284)

Poliisiajoneuvon tunnusväritys ja -merkit

Kiintein näkyvin merkki- ja varoitusvalaisimin sekä äänimerkinantolaittein varustetun L-, M- ja N-luokan poliisiajoneuvon pohjaväri on valkoinen ja muu väritys on tummansininen. M- ja N-luokan poliisiajoneuvossa on lisäksi pyöränaukkojen yläpuolella tummansininen väripinta. Huomioväri on vihreänkeltainen, jota voidaan käyttää ajoneuvon korin molemmilla puolilla etu- ja takapyörien välissä sekä ajoneuvon takana korin alaosassa ja takaikkunan molemmilla sivuilla.

Poliisiajoneuvon tunnusmerkkinä on poliisista annetun valtioneuvoston asetuksen (1080/2013) 12 §:ssä määritelty poliisin miekkatunnus ja ajoneuvon sivuilla tummansinisin suurikokoisin kirjaimin merkittynä sanat POLIISI ja POLIS. Ajoneuvoon voidaan kiinnittää lisätietoja kuten hätänumero ja ajoneuvon tunnus.

Edellä mainitut väritykset, merkit ja tekstit voivat olla kokonaan tai osittain heijastavia. Tekstien reunoissa voi olla heijastava harmaa tai harmaanvalkoinen kapea reunus, joka erottaa tekstin valkoisesta taustaväristä.

Poliisin käyttöön erityisesti valmistettu ...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.