Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 173/2024 saakka.

Valtioneuvoston asetus palovaroittimien teknisistä ominaisuuksista (voimassa 31.12.2024 saakka) 29.4.2009/291

Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti, joka on tehty sisäasiainministeriön esittelystä, säädetään pelastustoimen laitteista 12 päivänä tammikuuta 2007 annetun lain (10/2007) 5 §:n 4 momentin ja 6 §:n 4 momentin nojalla:

1 §

Soveltamisala

Tämä asetus koskee palovaroittimien valmistajia, maahantuojia ja myyjiä sekä muita, jotka luovuttavat palovaroittimia Suomessa markkinoille tai käyttöön. Tässä asetuksessa säädetään rakennuksiin asennettaville palovaroittimille asetettavista vaatimuksista, palovaroittimiin tehtävistä merkinnöistä ja palovaroittimien mukana toimitettavista tiedoista ja ohjeista sekä palovaroittimien vaatimustenmukaisuuden osoittamismenettelystä.

2 §

Määritelmiä

Tässä asetuksessa tarkoitetaan:

1) palovaroittimella laitetta, joka havaitsee savun ja antaa akustisen hälytyksen;

2) palovaroitinstandardilla palovaroittimista annettua yhdenmukaistettua standardia SFS–EN 14604 Palovaroittimet.

3 §

Palovaroittimen tekniset vaatimukset

Palovaroittimen on täytettävä palovaroitinstandardin vaatimukset. Palovaroittimen on täytettävä sähköturvallisuutta koskevat vaatimukset. Radioaktiivista ainetta sisältävän, ionisaatioon perustuvan palovaroittimen on täytettävä lisäksi säteilyturvallisuutta koskevat vaatimukset.

Palovaroittimen hälytysäänen voimakkuuden on oltava palovaroitinstandardin mukaisesti vähintään 85 dBA mitattuna kolmen metrin etäisyydeltä.

Sähköverkkoon kytkettävän palovaroittimen toiminta on varmistettava sähkökatkojen varalta.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.