Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 157/2024 saakka.

Liikenne- ja viestintäministeriön asetus paineilmajarruilla varustettujen autojen ja niiden perävaunujen jarrujen vaatimustenmukaisuuden osoittamisesta (kumottu) 21.4.2009/257

Tämä asetus on kumottu L:lla 28.6.2017/507, joka on voimassa 28.8.2017 alkaen.

Liikenne- ja viestintäministeriön päätöksen mukaisesti säädetään 11 päivänä joulukuuta 2002 annetun ajoneuvolain (1090/2002) nojalla:

1 luku

Yleiset säännökset

1 §

Soveltamisala

1. Tätä asetusta voidaan soveltaa paineilmajarruilla varustettuun N2-, N3-, M3-, O3- ja O4-luokan ajoneuvoon, jonka jarrujärjestelmän ei ole osoitettu täyttävän autojen ja perävaunujen rakenteesta ja varusteista annetun liikenne- ja viestintäministeriön asetuksen (1248/2002) liitteen 1 kohdassa 9 mainituissa EU-säädöksissä tai E-säännöissä säädettyjä teknisiä vaatimuksia.

2. Tätä asetusta voidaan soveltaa ajoneuvolaissa (1090/2002) tarkoitetussa kansallisessa tyyppihyväksynnässä, yksittäishyväksynnässä, rekisteröintikatsastuksessa ja muutoskatsastuksessa ajoneuvoon, jolle on osoitettu 2 §:ssä tarkoitettu vertailuajoneuvo tai vastaava ajoneuvo.

2 §

Määritelmät

Tässä asetuksessa tarkoitetaan:

a) kansainvälisillä jarruvaatimuksilla 1 §:n 1 momentissa mainitun asetuksen liitteen 1 kohdassa 9 mainittuja EU-säädöksiä ja E-sääntöjä; viittauksilla kansainvälisen jarruvaatimuksen liitteisiin tarkoitetaan viittauksia tiettyjen ajoneuvoluokkien moottoriajoneuvojen ja niiden perävaunujen jarrulaitteita koskevan jäsenvaltioiden lainsäädännön lähentämisestä annetun neuvoston direktiivin 71/320/ETY liitteisiin taikka muun EU-säädöksen tai E-säännön sisällöltään vasta...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.