Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 108/2024 saakka.

Valtioneuvoston asetus talletuspankeille ja kiinnitysluottopankeille myönnettävistä väliaikaisista valtiontakauksista perittävistä maksuista 12.2.2009/67

Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti, joka on tehty valtiovarainministeriön esittelystä, säädetään valtion lainanannosta sekä valtiontakauksesta ja valtiontakuusta 20 päivänä toukokuuta 1988 annetun lain (449/1988) 15 §:n 1 momentin nojalla, sellaisena kuin se on laissa 986/2001:

1 §

Tätä asetusta sovelletaan väliaikaisiin valtiontakauksiin, joita Valtiokonttori myöntää eduskunnan 12 päivänä joulukuuta 2008 antaman suostumuksen (839/2008) nojalla.

2 §

Takausmaksu kannetaan kertamaksuna tai vuotuismaksuna.

3 §

Takauksesta, joka on annettu voimassaoloajaltaan yli yhden ja enintään viiden vuoden joukkovelkakirjalainalle, perittävä vuotuismaksu on tässä momentissa säädetty markkinahinta lisättynä 0,5 prosenttiyksiköllä. Markkinahinta on 0,375 prosenttia takausluoton määrästä, jos takauksen saajalla on vähintään toiseksi korkein merkittävän kansainvälisen luottoluokituslaitoksen käyttämä luottoluokitus, ja 0,43 prosenttia takausluoton määrästä muussa tapauksessa.

Jos takaus on annettu kiinnitysluottopankkilaissa (1240/1999) tarkoitetulle kiinteistövakuudelliselle joukkovelkakirjalainalle, 1 momentin ensimmäisessä virkkeessä tarkoitettu lisä on kuitenkin 0,25 prosenttiyksikköä.

4 §

Voimassaoloajaltaan 12 kuukauden luoton takauksesta perittävä kertamaksu on 0,50 prosenttia takausluoton määrästä.

Voimassaoloajaltaan 12 kuukautta lyhyempien luottojen takauksesta perittävä kertamaksu on yksi kahdestoistaosa 1 momentissa säädetyst...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.