Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 760/2019 saakka.

Oikeusministeriön asetus sovittelijan palkkioista ja kulukorvauksista lapsen huoltoa ja tapaamisoikeutta koskevan päätöksen täytäntöönpanoa koskevassa asiassa 12.1.2009/14

Oikeusministeriön päätöksen mukaisesti säädetään 16 päivänä elokuuta 1996 lapsen huoltoa ja tapaamisoikeutta koskevan päätöksen täytäntöönpanosta annetun lain (619/1996) 31 §:n 3 momentin nojalla, sellaisena kuin se on laissa 931/2008:

1 §

Soveltamisala

Lapsen huoltoa ja tapaamisoikeutta koskevan päätöksen täytäntöönpanosta annetussa laissa (619/1996) tarkoitetun sovittelijan palkkio ja korvaus määrätään tässä asetuksessa säädettyjen perusteiden mukaisesti.

2 §

Peruspalkkio

Peruspalkkio maksetaan vaativuudeltaan ja työmäärältään tavanomaisesta sovittelusta, kun sovittelijoita on määrätty kaksi ja sovittelu koskee enintään kahta lasta.

Peruspalkkio sisältää asiaan perehtymisen, puhelinneuvottelut, vanhempien ja lasten tapaamiset, sovittelukertomuksen laatimisen sekä muut sovittelun edellyttämät toimet.

Sovittelijan peruspalkkion suuruus on 900 euroa.

3 §

Korotettu palkkio

Sovittelijan peruspalkkio määrätään enintään 30 %:lla korotettuna, jos yksi tai useampi seuraavista korotusperusteista täyttyy:

1) lapsia on useampi kuin kaksi;

2) asiaan on määrätty vain yksi sovittelija;

3) sovittelu on ollut erityisen vaikea tai työmäärältään erityisen suuri;

4) sovittelu on jouduttu suorittamaan vieraalla kielellä tai erityisen kiireellisesti;

5) sovittelu on jouduttu suorittamaan sovittelijasta riippumattomista syistä pääsääntöisesti normaalin työajan ulkopuolella;

6) sovittelijan kertomusta on täydennetty sovittelijasta riippumattomist...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.