Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 1053/2023 saakka.

Valtioneuvoston asetus Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirastosta 31.10.2008/676

Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti, joka on tehty sosiaali- ja terveysministeriön esittelystä, säädetään Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirastosta 31 päivänä lokakuuta 2008 annetun lain (669/2008) 3 §:n, 5 §:n 1 momentin ja 7 §:n 1 momentin nojalla:

1 §

Viraston johto ja henkilöstö

Ylijohtaja johtaa viraston toimintaa ja vastaa sille asetettujen tulostavoitteiden saavuttamisesta ja siitä, että viraston tehtävät hoidetaan taloudellisesti ja tehokkaasti. Ylijohtajan tulee seurata viraston toimialan kehitystä sekä huolehtia viraston toiminnan yleisestä kehittämisestä ja uudistamisesta.

Ylijohtajan lisäksi virastossa on johtajia, hallintojohtaja, tietojohtaja sekä muuta virka- ja työsopimussuhteessa olevaa henkilöstöä. Johtajat johtavat vastuualueensa toimintaa ja vastaavat sille sosiaali- ja terveysministeriön ja viraston välisessä tulossopimuksessa sekä viraston toimintasuunnitelmassa asetettujen tavoitteiden toteutumisesta.

2 § (3.9.2015/1123)

Kelpoisuusvaatimukset

Kelpoisuusvaatimuksena johtajan, hallintojohtajan ja tietojohtajan virkoihin on ylempi korkeakoulututkinto, hyvä perehtyneisyys viran vastuualueeseen, käytännössä osoitettu johtamistaito ja johtamiskokemus.

3 §

Henkilöstön nimittäminen ja ottaminen

Ylijohtajan nimittää valtioneuvosto.

Muun virka- tai työsopimussuhteisen henkilöstön nimittää tai ottaa palvelukseen ylijohtaja tai muu viraston henkilöstöön kuuluva siten kuin työjärjestyksessä määrätään.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.