Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 157/2024 saakka.

Sisäasiainministeriön asetus poliisin säilyttämien henkilöiden kohtelusta 16.10.2008/646

Sisäasiainministeriön päätöksen mukaisesti säädetään poliisin säilyttämien henkilöiden kohtelusta 29 päivänä syyskuuta 2006 annetun lain (841/2006) nojalla:

1 §

Menettely tulotarkastuksessa

Vapautensa menettäneen henkilöllisyys on tarkastettava henkilöllisyyden luotettavasti selvittävästä asiakirjasta tai muulla luotettavalla tavalla, jollei häntä entuudestaan tunneta.

Vapautensa menettäneeltä on tiedusteltava hänen mahdollisista sairauksistaan, lääkityksestään ja vammoistaan sekä muista seikoista, joilla voi olla vaikutusta säilytykseen.

Ks. myös L henkilötietojen käsittelystä poliisitoimessa 616/2019.

2 §

Ruokahuolto

Jos vapauden menetys kestää yhtäjaksoisesti yli 12 tuntia, vapautensa menettäneellä on oikeus kahteen ateriaan päivässä. Vähintään toisen aterioista on oltava lämmin.

Vapautensa menettäneelle voidaan muulloinkin tarvittaessa järjestää soveltuvaa ravintoa huomioon ottaen vapauden menetyksen ajankohta ja kestoaika.

Vapautensa menettäneelle on järjestettävä mahdollisuus saada raikasta vettä. Vapautensa menettäneen pyynnöstä hänelle on mahdollisuuksien mukaan annettava kuumaa vettä kahvin, teen tai muun kuuman juoman valmistamiseen.

3 §

Omaisuuden hallussapito

Vapautensa menettäneelle säilytystilaan mukaan annettava omaisuus on tarkastettava. Vapautensa menettäneen haltuun annettavat sähkölaitteet on annettava asianmukaisen koulutuksen saaneen henkilön tarkastettaviksi.

Tarkastett...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.