Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 108/2024 saakka.

Valtioneuvoston asetus huumausaineiden valvonnasta 28.8.2008/548

Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti, joka on tehty sosiaali- ja terveysministeriön esittelystä, säädetään 30 päivänä toukokuuta 2008 annetun huumausainelain (373/2008) nojalla:

1 §

Soveltamisala

Tässä asetuksessa säädetään huumausainelain (373/2008) mukaisesta lupahallinnosta, luvanvaraisesta toiminnasta ja sen valvonnasta.

2 §

Kiintiöt

Lääkelaitoksen on vuosittain esitettävä kansainväliselle huumausaineiden valvontalautakunnalle kiintiöiden vahvistamista varten arviot seuraavana vuonna lääkinnällisiin ja tieteellisiin tutkimustarkoituksiin tarvittavista vuoden 1961 huumausaineyleissopimuksen luetteloihin I ja II kuuluvien aineiden määristä.

Jos tuontiluvan myöntäminen johtaisi kiintiön ylittymiseen, on Lääkelaitoksen esitettävä kansainväliselle huumausaineiden valvontalautakunnalle lisäarvio uuden kiintiön vahvistamista varten. Lupaa ei voida myöntää ennen kuin uusi kiintiö on vahvistettu.

3 §

Tuonti- ja vientitodistus

Huumausaineen tuonti- ja vientitodistuksessa on mainittava huumausaineen nimi ja mahdollinen kansainvälinen yleisnimi, kysymyksessä oleva huumausaineen määrä, tuojan ja lähettäjän taikka viejän ja vastaanottajan nimi ja osoite, määräaika, jonka kuluessa tuonti tai vienti on suoritettava, sekä huumausainelain 13 §:n 2 momentin ja 14 §:n 3 momentin nojalla asetetut ehdot. Vientitodistuksessa on lisäksi mainittava tuontiluvan numero ja päiväys sekä viranomainen, joka on sen antanut.

Jos huumausaine tuodaan tai viedään valmisteena, todistuksessa on lisäksi mainittava valmis...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.