Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 108/2024 saakka.

Valtioneuvoston asetus työ-, koulutus- ja elinkeinoasiain neuvostosta 19.6.2008/433

Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti, joka on tehty työ- ja elinkeinoministeriön esittelystä, säädetään:

1 §

Asema ja tehtävät

Työ- ja elinkeinoministeriön ja opetusministeriön yhteisenä asiantuntijaelimenä toimii työ-, koulutus- ja elinkeinoasiain neuvosto.

Neuvoston tehtävänä on käsitellä hallitusohjelmaan ja hallituksen strategia-asiakirjaan liittyviä työ- ja koulutuspolitiikan keskeisiä haasteita ja strategioita sekä näihin kiinteästi kytkeytyviä elinkeinopolitiikan kysymyksiä.

Neuvosto voi käsittelemissään asioissa tehdä aloitteita ja yleisiä linjauksia.

2 §

Kokoonpano

Neuvoston puheenjohtajina toimivat työministeri ja opetusministeri. Neuvoston käsitellessä pääosin työ- ja elinkeinopoliittisia asioita puheenjohtajana toimii työministeri ja neuvoston käsitellessä pääosin koulutuspoliittisia asioita puheenjohtajana toimii opetusministeri sen mukaan kuin puheenjohtajat tarkemmin keskenään sopivat. Neuvoston käsitellessä elinkeinopoliittisia kysymyksiä asian käsittelyyn osallistuu myös elinkeinoministeri.

Neuvostoon kuuluu lisäksi kaksi varapuheenjohtajaa ja enintään 14 muuta jäsentä, joilla kullakin on henkilökohtainen varajäsen. Valtioneuvosto nimeää varapuheenjohtajat ja muut jäsenet sekä varajäsenet kolmeksi vuodeksi kerrallaan. Jäseninä tulee olla viranomaistahoja edustavien jäsenten lisäksi tasapuolisesti eri työelämän järjestöjen edustajia.

Jos jäsen tai varajäsen eroaa tai kuolee kesken toimikauden, työ- ja elinkeinoministeriö määrää opetusministeriötä kuultuaan saman viranoma...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.