Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 108/2024 saakka.

Valtioneuvoston asetus valtion perintönä saaman omaisuuden luovuttamisesta 13.12.2007/1257

Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti, joka on tehty oikeusministeriön esittelystä, säädetään 5 päivänä helmikuuta 1965 annetun perintökaaren (40/1965) 5 luvun 2 §:n 4 momentin ja 4 §:n nojalla, sellaisina kuin ne ovat, 5 luvun 2 §:n 4 momentti laissa 282/1993 ja 4 § laissa 1401/1991:

1 §

Kun valtiolle on perintökaaren (40/1965) 5 luvun 1 §:n tai Ahvenanmaan itsehallintolain (1144/1991) 63 §:n nojalla tullut omaisuutta, Valtiokonttorin tulee ilmoittaa tästä sille kunnalle, jossa perittävä oli viimeksi asunut. Kiinteästä omaisuudesta on lisäksi tehtävä ilmoitus kunnalle, jossa omaisuus sijaitsee.

Jos valtiolle on tullut kiinteistövarallisuutta, Valtiokonttorin on ilmoitettava siitä valtiovarainministeriölle ja maa- ja metsätalousministeriölle. Ympäristöministeriölle on ilmoitettava sellaisesta valtiolle tulleesta kiinteistövarallisuudesta, jolla saattaa olla merkitystä kulttuurihistoriallisesti huomattavien rakennusten suojelun tai luonnonsuojelun kannalta. Opetusministeriölle on ilmoitettava sellaisesta valtiolle tulleesta kiinteistövarallisuudesta, jolla saattaa olla merkitystä kiinteiden muinaisjäännösten suojelun kannalta. Ilmoitusvelvollisuutta ei kuitenkaan ole siltä osin, kuin kiinteistövarallisuus on asunto-osakeyhtiön osakkeita.

2 §

Jos valtiolle perintönä tulleen jäämistön perunkirjoitusarvo tai Ahvenanmaan maakunnan Ahvenanmaan itsehallintolain 63 §:n nojalla luovuttaman omaisuuden arvo on suurempi kuin 750 000 euroa, perintökaaren 5 luvun 2 §:ssä tarkoitetun päätöksen omaisuuden luovuttamisesta tai...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.