Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 740/2021 saakka.

Valtioneuvoston asetus Maatalousyrittäjien eläkelaitoksen ohjesäännöstä 28.12.2006/1404

Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti, joka on tehty sosiaali- ja terveysministeriön esittelystä, säädetään 22 päivänä joulukuuta 2006 annetun maatalousyrittäjän eläkelain (1280/2006) 123 §:n nojalla:

1 §

Maatalousyrittäjien eläkelaitoksen valtuuskunnan ja hallituksen jäsenistä vähintään puolella on oltava asuinpaikka Euroopan talousalueella, jollei sosiaali- ja terveysministeriö myönnä eläkelaitokselle tästä poikkeusta.

Valtuuskunnan ja hallituksen jäsenet valitaan kolmeksi kalenterivuodeksi kerrallaan. Jäsen voi erota ja hänet voidaan erityisestä syystä erottaa kesken toimikauden. Eronneen tai erotetun jäsenen tilalle on nimitettävä uusi jäsen jäljellä olevaksi toimikaudeksi.

Kukaan ei saa samanaikaisesti olla valtuuskunnan ja hallituksen jäsen.

2 §

Valtuuskunnassa on maatalousyrittäjän eläkelain (1280/2006) piiriin kuuluvien henkilöiden taloudellisia etuja valvovien edustavimpien järjestöjen edustajia kymmenen. Eläketurvakeskuksen on varattava näille järjestöille tilaisuus tehdä ehdotuksensa edustajiksi.

Eläketurvakeskus vahvistaa valtuuskunnan jäsenten palkkiot ja matkakustannusten korvaamisen perusteet.

3 § (29.12.2009/1232) [HE 181/2009]

3 § on kumottu L:lla 29.12.2009/1232.

4 §

Valtuuskunnan varsinaiset kokoukset ovat kevätkokous ja syyskokous. Kevätkokous pidetään viimeistään 30 päivänä huhtikuuta ja syyskokous viimeistään 15 päivänä joulukuuta.

Kevätkokouksessa on:

1) esitettävä tilinpäätös, toimintakertomus ja tilintarkastuskertomus;

2) käsiteltävä kysymys edellisen vuoden tilinpäätöksen v...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.