Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 740/2021 saakka.

Liikenne- ja viestintäministeriön asetus yli 22,00 metrin pituisessa ajoneuvoyhdistelmässä käytettävän yli 2,55 metriä leveän kuorma-auton, kuorma-auton perävaunun ja vaihtokuormatilan sisäpuolisesta kaventamisesta (kumottu) 22.12.2006/1378

Liikenne- ja viestintäministeriön päätöksen mukaisesti säädetään 3 päivänä huhtikuuta 1981 annetun tieliikennelain (267/1981) 87 §:n 8 momentin nojalla, sellaisena kuin se on laissa 1321/2006:

1 §

Soveltamisala

Tämä asetus koskee tieliikennelain (267/1981) 87 §:n 8 momentissa tarkoitetun kiinteältä rakenteeltaan yli 22,00 metrin pituisessa ajoneuvoyhdistelmässä käytettävän yli 2,55 metriä leveän kuorma-auton sekä kuorma-auton perävaunun kuormatilan ja vaihtokuormatilan sisäpuolista kaventamista. Kiinteäksi rakenteeksi katsotaan myös kontti tai vaihtokuormatila. Asetus ei kuitenkaan koske ajoneuvojen käytöstä tiellä annetun asetuksen (1257/1992) 2 §:ssä tarkoitettua lämpöeristettyä ajoneuvoa.

2 §

Kuormatilan kavennuksen tekninen toteutus

Kavennus tulee toteuttaa kiinnittämällä kuormatilan sivuseiniin, sivulaitoihin, sivutolppiin, lattiaan tai muihin vastaaviin rakenneosiin muotonsa säilyttäviä profiileja, levyjä, listoja tai muita vastaavia kavennuselementtejä riittävän lujasti.

Hyväksyttävä kavennus on umpinaisten, sivulaidoilla varustettujen avonaisten sekä sivulaidoilla ja muusta kuin jäykästä materiaalista valmistetulla katteella varustettujen kuormatilojen varustaminen kuormatilan sivuseiniin tai sivulaitoihin sisäpuolelle koko kuormatilan sisäpituudelle asennettavilla vähintään 0,30 metriä korkeilla kavennusele...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.