Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 740/2021 saakka.

Sosiaali- ja terveysministeriön asetus eläkekassan erinäisistä säännöksistä 20.12.2006/1353

Sosiaali- ja terveysministeriön päätöksen mukaisesti säädetään 27 päivänä marraskuuta 1992 annetun vakuutuskassalain (1164/1992) 8 a §:n 6 momentin, 65 §:n ja 83 a §:n 1 momentin nojalla, sellaisina kuin niistä ovat 8 a §:n 6 momentti laissa 250/2002, 65 § laissa 945/1994 ja 83 a §:n 1 momentti laissa 250/2002:

1 §

Eläkekassan varojen erillään pitäminen

Jos eläkekassa antaa varojensa hoidon ulkopuoliselle sijoituspalveluyritykselle, on eläkekassan lakisääteisen ja muun toiminnan varat hoidettava erillään. Omaisuuden hoidossa tarvittavat tilit ja varojen säilytys on pidettävä osastoittain erillään.

Lakisääteisellä ja muulla toiminnalla tulee olla erilliset arvo-osuustilit.

Lakisääteisellä ja muulla toiminnalla tulee olla erilliset sijoitustilit, joilla käsitellään sijoitustoiminnan tuotot ja kulut.

Lakisääteisellä ja muulla toiminnalla voi olla yhteinen käyttötili, jolta maksetaan eläkemenot ja osastojen yhteisiä kuluja ja jonne työnantajat maksavat kannatusmaksut. Osastokohtainen käyttötilin selvitys tulee tehdä vähintään kolmen kuukauden välein.

2 §

Tilintarkastuskertomus

Eläkekassan tilintarkastajien on sen lisäksi, mitä vakuutuskassalaissa (1164/2006) säädetään, tilintarkastuskertomuksessa esitettävä lausunto siitä, ovatko eläkekassan tilinpäätöksessä tehdyt arvonmuutokset asianmukaisesti perusteltuja.

3 §

Eläkekassan varojen palauttaminen osakkaille muun kuin lakisäteisen toiminnan osalta

Eläkekassan vakuutuskassalain 83 a §:n 1 momentissa tarkoitettua ylikatetta laskettaessa varojen arvona käytetään...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.