Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 818/2021 saakka.

Sosiaali- ja terveysministeriön asetus uimahallissa, kylpylässä tai vastaavassa laitoksessa työskentelevältä vaadittavasta laitosteknisestä ja allasvesihygieenisestä osaamisesta ja osaamisen testaamisesta 12.12.2006/1350

Sosiaali- ja terveysministeriön päätöksen mukaisesti säädetään 19 päivänä elokuuta 1994 annetun terveydensuojelulain (763/1994) 28 a ja 59 a §:n nojalla, sellaisina kuin ne ovat laissa 285/2006:

1 §

Soveltamisala ja tarkoitus

Tässä asetuksessa säädetään uimalassa, uimahallissa, kylpylässä, vesipuistossa, virkistymis-, kuntoutus- tai hierontalaitoksessa taikka muussa vastaavassa laitoksessa työskentelevältä, allasveden laatuun vaikuttavia toimenpiteitä tekevältä vaadittavasta laitosteknisestä ja allasvesihygieenisestä osaamisesta. Lisäksi asetuksessa säädetään osaamisen testaamisesta, testitodistuksesta sekä testaajan kelpoisuudesta.

2 §

Laitostekninen ja allasvesihygieeninen osaaminen

1 §:ssä tarkoitetussa laitoksessa työskentelevällä, allasveden laatuun vaikuttavia toimenpiteitä tekevällä henkilöllä on oltava riittävät perustiedot mikrobiologiasta, allasvesikemiasta, allasveden puhdistustekniikasta, ilmanvaihdosta, henkilökohtaisesta hygieniasta, puhtaanapidosta, allasveden käyttötarkkailusta ja allasveden laatuun liittyvästä lainsäädännöstä.

Testitodistus on oltava myös toiminnanharjoittajalla, joka omassa laitoksessaan suorittaa allasveden laatuun vaikuttavia toimenpiteitä.

Toiminnanharjoittajan on pidettävä kirjaa laitoksessa työskentelevien laitosteknisestä ja allasvesihygieenisestä osaamisesta ja esitettävä nämä tiedot pyydettäess...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.