Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 173/2024 saakka.

Sosiaali- ja terveysministeriön asetus helposti pilaantuvien elintarvikkeiden kansainvälisiä kuljetuksia ja tällaisissa kuljetuksissa käytettävää erityiskalustoa koskevan sopimuksen kansallisesta täytäntöönpanosta 7.11.2006/971

Tämä asetus on jätetty voimaan. Ks. L 989/2007 voimaantulosäännös sekä 297/2021 86 §.

Sosiaali- ja terveysministeriön päätöksen mukaisesti säädetään 13 päivänä tammikuuta 2006 annetun elintarvikelain (23/2006) 11 §:n 4 momentin nojalla:

1 §

Tätä asetusta sovelletaan elintarvikkeiden kansainvälisiin kuljetuksiin.

2 §

Helposti pilaantuvien elintarvikkeiden kansainvälisiä kuljetuksia ja tällaisissa kuljetuksissa käytettävää erityiskalustoa koskevan sopimuksen (SopS 48/1981), jäljempänä sopimus, edellyttämää määräysten valtakunnallista valvontaa johtaa Elintarviketurvallisuusvirasto, joka voi antaa yleisiä ohjeita tämän asetuksen täytäntöön panemisesta sekä sopimuksen soveltamisesta.

Aluehallintoviraston toimialueella sopimuksen määräysten noudattamista valvoo aluehallintovirasto ja paikallisella tasolla asianomainen kunta tai kuntayhtymä, sekä maahantuonnin osalta tullilaitos siten kuin elintarvikelain 31–34 §:ssä säädetään. (17.2.2010/120)

Jos elintarvikkeen tuonnin tai valmistuksen taikka muun käsittelyn valvonta kuuluu muulle kuin 1 tai 2 momentissa tarkoitetulle viranomaiselle, asianomainen viranomainen toimii omalla toimialallaan elintarvikelain 34 §:ssä tarkoitettuna muuna valvontaviranomaisena sopimuksen noudattamisen valvonnassa.

3 §

Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksen tehtävänä on tarkastaa ja testata sopimuksen 1 artiklassa tarkoit...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.