Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 108/2024 saakka.

Valtioneuvoston asetus eräistä aiemmin myönnettyjä omistusasuntolainoja koskevista sosiaalisen tarkoituksenmukaisuuden ja taloudellisen tarpeen tarkemmasta arvioinnista 24.8.2006/730

Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti, joka on tehty ympäristöministeriön esittelystä, säädetään 17 päivänä joulukuuta 1993 annetun aravalain (1189/1993) 7 a §:n 3 momentin, sellaisena kuin se on laissa 715/2006, nojalla:

1 §

Soveltamisala

Tällä asetuksella säädetään tarkemmin aravalain (1189/1993) 7 a §:n 1 ja 2 momenteissa säädetyistä omistusaravalainojen tuen myöntämisen perusteista.

Asetusta sovelletaan seuraavia lainoja siirrettäessä:

1) ennen vuotta 1991 myönnetyt asuntolainat;

2) ennen vuotta 1997 myönnetyt aravalainat;

3) aravalain 7 §:n 2 momentissa tarkoitetut omaksilunastamista varten myönnettävät asunto-osakkeiden hankintalainat (omaksilunastamislaina);

4) ennen vuotta 1997 myönnetyt omakotitalon perusparannuslainat; sekä

5) asuntojen perusparantamisesta annetun lain (34/1979) mukaan myönnetyt pitkäaikaiset perusparannuslainat.

Asetusta sovelletaan myös tarkistettaessa vuosina 1991–1995 myönnettyjen aravalainojen vuosimaksun tasoa laina-aikana sekä muutettaessa 2 momentin 5 kohdassa tarkoitettuja lainoja avustusluonteisiksi.

2 §

Asunnontarve

Asunnontarvetta arvioitaessa tulee ottaa huomioon hakijaruokakunnan asunto-olot ja niiden parantamisen kiireellisyys sekä ruokakunnan koko ja ikärakenne.

Tuettavan asunnon tulee olla kooltaan kohtuullinen suhteessa ruokakunnan kokoon ja ikärakenteeseen. Kohtuullisuutta määriteltäessä tulee ottaa huomioon myös erityyppisten asuntojen kysyntä j...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.