Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 108/2024 saakka.

Valtioneuvoston asetus varmuusvarastoitujen lääkkeiden, lääkintämateriaalin ja suojavälineiden käyttöönoton perusteista 20.4.2006/279

Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti, joka on tehty sosiaali- ja terveysministeriön esittelystä, säädetään huoltovarmuuden turvaamisesta 18 päivänä joulukuuta 1992 annetun lain (1390/1992) 3 §:n nojalla:

1 §

Lääkkeiden, lääkintämateriaalin ja suojavälineiden käyttöönotto

Valtion varmuusvarastoissa olevia lääkkeitä, lääkintämateriaalia ja suojavälineitä voidaan ottaa käyttöön silloin kun niiden käyttö on välttämätöntä väestön asianmukaisen hoidon tai sairauksien ehkäisyn toteuttamiseksi, eikä maassa ole riittäviä kaupallisia varastoja käyttöön otettavasta velvoitevarastoidusta valmisteesta tai välineestä.

Edellä 1 momentissa tarkoitettujen lääkkeiden, lääkintämateriaalin ja suojavälineiden käyttöönotto voidaan tehdä sen jälkeen kun sosiaali- ja terveysministeriön on todennut käyttöönoton perusteiden olemassaolon.

2 §

Varastojen täydentäminen

Huoltovarmuuskeskus päättää varmuusvarastoista vapautettujen lääkkeiden, lääkintämateriaalin ja suojavälineiden korvaamisesta uusilla lääkkeillä, lääkintämateriaalilla ja suojavälineillä sekä korvaamisen ajankohdasta.

3 §

Huoltovarmuuskeskukselle suoritettava taloudellinen korvaus

Valtioneuvosto päättää erikseen perusteista, joiden mukaan Huoltovarmuuskeskukselle korvataan varmuusvarastoista vapautettujen lääkkeiden, lääkintämateriaalin ja suojavälineiden arvo.

4 §

Voimaantulo

Tämä asetus tulee voimaan 1 päivänä toukokuuta 2006.

Ennen tämän asetuksen voimaantuloa voida...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.