Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 157/2024 saakka.

Valtioneuvoston asetus Valtiokonttorin ja toisen Euroopan unionin jäsenvaltion viranomaisen välisestä yhteistyöstä rikosvahinkojen korvaamisessa 29.12.2005/1207

Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti, joka on tehty oikeusministeriön esittelystä, säädetään 29 päivänä joulukuuta 2005 annetun rikosvahinkolain (1204/2005) 37 §:n nojalla:

1 §

Neuvonta

Valtiokonttorin on rikosvahinkolain (1204/2005) 33 §:ssä tarkoitetuissa tapauksissa annettava hakijalle olennaiset tiedot oikeudesta hakea korvausta sekä tarpeelliset hakemuslomakkeet.

Valtiokonttorin on hakijan pyynnöstä annettava tälle yleistä neuvontaa ja tietoa siitä, miten korvaushakemus täytetään ja mitä asiakirjoja hakemukseen on mahdollisesti liitettävä.

2 §

Hakemuksen lähettäminen

Valtiokonttorin on vastaanotettuaan rikosvahinkolain 33 §:ssä tarkoitetun hakemuksen lähetettävä se liiteasiakirjoineen viipymättä toimivaltaiselle korvausviranomaiselle siinä Euroopan unionin jäsenvaltiossa, jonka alueella rikos on tehty.

Valtiokonttorin on lähettäessään hakemuksen käytettävä rikoksen uhreille maksettavista korvauksista annetun neuvoston direktiivin 2004/80/EY, jäljempänä rikosuhridirektiivi, 14 artiklassa tarkoitettua lomaketta.

3 §

Lisäselvitys

Jos toisen jäsenvaltion korvausviranomainen pyytää hakijalta lisäselvitystä, Valtiokonttorin on tarvittaessa annettava hakijalle yleistä neuvontaa siitä, miten pyyntöön vastataan.

Valtiokonttorin on hakijan pyynnöstä toimitettava 1 momentissa tarkoitettu lisäselvitys viipymättä toisen jäsenvaltion korvausviranomaiselle ja tarvittaessa liitettävä mukaan luettelo toimitetuista asiakirjoista.

4 §

Toi...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.