Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 741/2019 saakka.

Valtioneuvoston asetus omaisuuden tai todistusaineiston jäädyttämistä koskevien päätösten täytäntöönpanosta Euroopan unionissa 20.10.2005/836

Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti, joka on tehty oikeusministeriön esittelystä, säädetään omaisuuden tai todistusaineiston jäädyttämistä koskevien päätösten täytäntöönpanosta Euroopan unionissa 15 päivänä heinäkuuta 2005 annetun lain (540/2005) 27 §:n nojalla:

Soveltamisala

1 §

Tällä asetuksella annetaan tarkemmat säännökset omaisuuden tai todistusaineiston jäädyttämistä koskevien päätösten täytäntöönpanosta Euroopan unionissa annetun lain (540/2005) soveltamisesta.

Jäädyttämispäätöksen täytäntöönpano Suomessa

2 §

Esitutkinta- tai ulosottoviranomaisen on viipymättä ilmoitettava jäädyttämispäätöksen täytäntöönpanon loppuunsaattamisesta lain 5 §:ssä tarkoitetulle toimivaltaiselle syyttäjälle.

Esitutkinta- tai ulosottoviranomaisen on viipymättä ilmoitettava syyttäjälle, jos omaisuutta ei löydetä tai jos jäädyttämispäätöstä ei muusta syystä voida panna täytäntöön.

3 §

Jos jäädyttämispäätöksen täytäntöönpanoa on lykätty lain 13 §:n nojalla, keskusrikospoliisin tai Tullihallituksen on viipymättä ilmoitettava syyttäjälle, kun perustetta lykkäämiselle ei enää ole.

4 §

Syyttäjän on viipymättä ilmoitettava lain 14 §:ssä tarkoitetusta kumoamispäätöksestään esitutkinta- tai ulosottoviranomaiselle.

Jäädyttämistä seuraava oikeusapupyyntö Suomen viranomaiselle

5 §

Jos lain 8 §:ssä tarkoitettu oikeusapupyyntö...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.