Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 760/2019 saakka.

Valtioneuvoston asetus oikeusgeneettisestä isyystutkimuksesta 22.9.2005/755

Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti, joka on tehty oikeusministeriön esittelystä, säädetään oikeusgeneettisestä isyystutkimuksesta 3 päivänä kesäkuuta 2005 annetun lain (378/2005) 24 §:n nojalla:

1 §

Näytteenotto

Tutkittavan on annettava lastenvalvojan tilaus tai tuomioistuimen määräys tutkimuksen tekemisestä näytteen ottavalle tai sitä valvovalle lääkärille (lääkäri).

Ennen näytteen ottamista tutkittavan on selvitettävä lääkärille henkilöllisyytensä henkilöllisyystodistuksella tai muulla siihen verrattavalla luotettavalla tavalla.

Lääkärin on huolehdittava tilaus- tai määräysasiakirjan täyttämisestä siltä osin, kuin se kuuluu hänen vastuulleen. Lääkärin on huolehdittava siitä, että näyte suljetaan välittömästi oikeusgeneettisestä isyystutkimuksesta annetun lain (378/2005) 3 §:ssä tarkoitetun tutkimuksen tekijän ohjeiden mukaiseen astiaan, johon merkitään näytteen antajan henkilötiedot, ja lähetetään viipymättä yhdessä lastenvalvojan tilauksen tai tuomioistuimen määräyksen kanssa tutkimuksen tekijälle tämän ohjeiden mukaisesti.

2 §

Kudosnäytteen lähettäminen tutkimuksen tekijälle

Kun tutkimus tehdään oikeusgeneettisestä isyystutkimuksesta annetun lain 5 §:ssä tai 6 §:n 2 momentissa tarkoitetusta kudosnäytteestä, tuomioistuimen määräys tai lastenvalvojan tilaus on toimitettava näytteen hallussapitäjälle. Näyte yhdessä tuomioistuimen määräyksen tai lastenvalvojan tilauksen kanssa on lähetettävä tutkimuk...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.