Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 108/2024 saakka.

Valtioneuvoston asetus huviveneiden ja vesiskoottereiden turvallisuudesta ja melupäästöistä sekä huviveneisiin ja vesiskoottereihin asennettavien moottoreiden melu- ja pakokaasupäästöistä (kumottu) 15.9.2005/748

Tämä laki on kumottu L:lla 30.12.2015/1712, joka on voimassa 18.1.2016 alkaen.

Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti, joka on tehty liikenne- ja viestintäministeriön esittelystä, säädetään eräiden huviveneiden turvallisuudesta ja päästövaatimuksista 5 päivänä elokuuta 2005 annetun lain (621/2005) 7 §:n 3 momentin ja 8 §:n 3 momentin nojalla:

1 luku

Yleiset säännökset

1 §

Määritelmät

Tässä asetuksessa tarkoitetaan:

1) suunnitteluluokalla yhtä huviveneen käyttöolosuhteiden perusteella määriteltyä vaativuustasoa;

2) moduulilla vaatimuksenmukaisuuden arviointimenetelmää.

2 luku

Tuotteita koskevat vaatimukset

2 §

Näytteille asettaminen

Vaikka tuote ei täytä eräiden huviveneiden turvallisuudesta ja päästövaatimuksista annetussa laissa (621/2005), jäljempänä huvivenelaki, säädettyjä vaatimuksia, se voidaan asettaa esille näyttelyssä, messuilla ja esittelyssä, jos samalla selvästi ilmoitetaan, ettei sitä saa saattaa markkinoille tai ottaa käyttöön ennen kuin se täyttää nämä vaatimukset.

3 §

Keskeneräinen huvivene

Keskeneräinen huvivene voidaan saattaa markkinoille, jos valmistaja, valtuutettu edustaja tai markkinoille saattamisesta vastaava henkilö tekee huvivenelain 2 §:ssä mainitun huvivenedirektiivin liitteen III a kohdan mukaisen ilmoituksen siitä, että huvivene on tarkoitettu toisten valmiiksi rakennettavaksi.

4 §

Liitettävä varuste

Varuste, jossa on huvivenedirektiivin liitteessä IV tarkoite...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.