Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 173/2024 saakka.

Sisäasiainministeriön asetus rajavartiolaitoksen menettelystä haltuun otetun omaisuuden säilyttämisessä 25.8.2005/658

Sisäasiainministeriön päätöksen mukaisesti säädetään 15 päivänä heinäkuuta 2005 annetun rajavartiolain (578/2005) 84 §:n 2 momentin 1 kohdan nojalla:

1 §

Soveltamisala

Tätä asetusta sovelletaan rajavartiolaitoksen haltuun ottaman omaisuuden säilyttämiseen, jollei muulla toisin säädetä. Asetusta sovelletaan myös silloin, kun rajavartiolaitos säilyttää omaisuutta muun viranomaisen lukuun.

2 §

Haltuun otettua omaisuutta koskevat yleiset säännökset

Haltuun otettua omaisuutta on säilytettävä turvallisesti ja huolellisesti siten, ettei sen arvo tarpeettomasti alene.

Omaisuutta saa rajavartiolaitoksessa käsitellä vain rajavartiolaitoksen palveluksessa oleva virkamies, jollei tästä ole erityisestä syystä tarpeen poiketa. Omaisuuden säilytyksestä annettujen säännösten noudattamisesta vastaa pakkokeinolain (450/1987) nojalla haltuun otetun omaisuuden osalta tutkinnanjohtaja, ja muun omaisuuden osalta asianomaisen hallintoyksikön määräämä virkamies.

Vaarallisten aineiden ja esineiden käsittelystä sekä omaisuuden luovuttamisesta, hävittämisestä ja kuuluttamisesta sen omistajan tai laillisen haltijan tavoittamiseksi noudatetaan mitä niistä erikseen säädetään.

3 §

Omaisuuden säilyttäminen

Omaisuutta on säilytettävä sen säilyttämiselle varatussa lukitussa tilassa siten, etteivät tavarat pääse sekoittumaan. Kooltaan suuri tai muuten vaikeasti säilytettävä omaisuus voidaan kuitenkin säilyttää myös muussa asianmukaisessa tilapäisessä säilytystilassa. Lyhytaika...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.