Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 108/2024 saakka.

Sisäasiainministeriön asetus rajavartiolaitoksen velvollisuudesta ilmoittaa tietoonsa tulleesta epäillystä rikoksesta ja käynnistämästään rikostorjuntatoimenpiteestä 25.8.2005/657

Tämä asetus on kumoutunut 1.1.2010 alkaen. Ks. L 688/2009.

Sisäasiainministeriön päätöksen mukaan säädetään 15 päivänä heinäkuuta 2005 annetun rajavartiolain (578/2005) 48 §:n nojalla:

1 §

Asetuksen tarkoitus

Tämän asetuksen tarkoituksena on rikostorjuntaviranomaisten yhteistoiminnan kehittäminen ja tästä johtuva rikostorjuntatyön tehostaminen.

2 §

Ilmoitettavat asiat

Rajavartiolaitoksen on ilmoitettava tässä asetuksessa säädetylle esitutkintaviranomaiselle tietoonsa tulleesta epäilystä rikoksesta ja käynnistämästään toimenpiteestä rikoksen ennalta estämiseksi, selvittämiseksi tai syytteeseen saattamiseksi.

3 §

Poliisille tehtävä ilmoitus

Rajavartiolaitoksen on ilmoitettava tässä asetuksessa säädetystä epäillystä rikoksesta ja käynnistämästään rikostorjuntatoimenpiteestä sille kihlakunnanviraston poliisilaitokselle, jolle rikoksen esitutkinnan suorittaminen rikoksen tekopaikan mukaan kuuluisi. Virka-ajan ulkopuolella ilmoitus tehdään asianomaisen kihlakunnanviraston tai kihlakunnanvirastojen yhteistoiminta-alueen päällystöpäivystäjälle tai muulle erikseen sovitulle henkilölle.

Ilmoitus on tehtävä myös keskusrikospoliisille ja suojelupoliisille silloin, kun epäilty rikos ilmeisesti kuuluu näiden viranomaisten toimialan piiriin.

Tässä pykälässä tarkoitettu ilmoitusvelvollisuus voidaan täyttää tekemällä asiasta merkintä poliisiasiain tietojärjestelmään, jos kyse on vähäisestä rikok...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.