Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 157/2024 saakka.

Valtioneuvoston asetus rajavyöhykkeestä ja rajavyöhykkeen takarajasta 25.8.2005/653

Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti, joka on tehty sisäasiainministeriön esittelystä, säädetään 15 päivänä heinäkuuta 2005 annetun rajavartiolain (578/2005) 49 §:n 2 momentin nojalla:

1 §

Rajavyöhykkeenä on valtakunnan rajan rajaviivan ja tässä asetuksessa säädetyn rajavyöhykkeen takarajan välinen alue.

2 §

Tässä asetuksessa käytetyillä paikannimillä, maastokohtien nimillä ja karttapisteillä tarkoitetaan Maanmittauslaitoksen julkaiseman, tämän asetuksen voimaan tullessa voimassa olevan maastokarttasarjan, mittakaavaltaan 1:50 000, nimikkeistöä ja karttapisteitä. Merialueella olevat karttapisteet ilmoitetaan WGS84-koordinaatteina (World Geodetic System 1984). (30.1.2014/60)

Rajamerkillä tarkoitetaan Suomen ja Neuvostoliiton välillä 23 päivänä kesäkuuta 1960 allekirjoitetussa sopimuksessa Suomen ja Neuvostoliiton välisellä valtakunnan rajalla noudatettavasta järjestyksestä ja rajatapahtumain selvittämisjärjestyksestä (SopS 32/1960) ja rajajärjestyssopimuksen muuttamisesta tehdyn sopimuksen voimaansaattamisesta tehdyssä sopimuksessa (SopS 54/1998) mainittua rajamerkkiä.

3 § (25.9.2014/773)

Rajavyöhykkeen takaraja merkitään maastoon maalaamalla tai kiinnittämällä takarajalla oleviin puihin tai sinne pystytettyihin pylväisiin keltainen rengas taikka pystyttämällä teille ja muille kulku-urille puomeja.

Vesialueella rajavyöhykkeen takaraja merkitään joko keltaisilla viitoilla tai keltaisilla poijuilla. Laajoilla vesistöillä voidaan takarajan kulku merkitä rannalle takarajan suuntaan o...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.