Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 173/2024 saakka.

Sosiaali- ja terveysministeriön asetus muuntogeenisten organismien tarkoitukselliseen levittämiseen liittyvästä eriytetystä menettelystä 8.2.2005/90

Sosiaali- ja terveysministeriön päätöksen mukaisesti säädetään 24 päivänä toukokuuta 1995 annetun geenitekniikkalain (377/1995) 18 a §:n 2 momentin nojalla, sellaisena kuin se on laissa 847/2004 seuraavasti:

1 §

Soveltamisala

Tätä asetusta sovelletaan muuntogeenisten organismien tarkoitukselliseen levittämiseen muussa kuin markkinoillesaattamistarkoituksessa, jos 3 §:ssä säädetyt edellytykset täyttyvät.

2 §

Määritelmä

Eriytetyllä menettelyllä tarkoitetaan geenitekniikkalain 18 §:ssä säädetystä menettelystä poikkeavaa yksinkertaistettua hakemusmenettelyä, jonka soveltamisesta Euroopan yhteisöjen komissio päättää joko omasta tai geenitekniikan lautakunnan taikka muiden jäsenvaltioiden toimivaltaisten viranomaisten aloitteesta.

3 §

Edellytykset

Eriytettyä menettelyä voidaan soveltaa jos muuntogeenisen organismin levittämisestä tietyissä ekosysteemeissä on saatu riittävästi kokemusta ja jos kyseessä oleva muuntogeeninen organismi täyttää seuraavat edellytykset:

1) muuntamattoman vastaanottajaorganismin taksonomia ja biologia, kuten lisääntymistapa, pölytys ja kyky risteytyä sukulaislajien kanssa sekä patogeenisuus tunnetaan hyvin;

2) muuntamattoman vastaanottajaorganismin ja tarvittaessa emo-organismin turvallisuudesta ihmisen ja eläinten terveydelle ja ympäristölle levitysympäristössä on riittävästi tietoa;

3) on saatavilla tietoa kaikesta riskien arvioinnin kannalta olennaisesta muuntamattoman vastaanottajaorganismin ja tar...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.