Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 666/2020 saakka.

Kauppa- ja teollisuusministeriön asetus rahoitusvälineiden arvostamisesta sekä merkitsemisestä tilinpäätökseen ja konsernitilinpäätökseen (kumoutunut) 30.12.2004/1315

Tämä asetus on kumoutunut 1.1.2016 alkaen. Ks. L 1620/2015.

Kauppa- ja teollisuusministeriön päätöksen mukaisesti säädetään 30 päivänä joulukuuta 1997 annetun kirjanpitolain (1337/1997) 5 luvun 2 a §:n, sellaisena kuin se on laissa 1304/2004, nojalla:

1 §

Soveltamisala

Tässä asetuksessa annetaan kirjanpitolain 5 luvun 2 a §:n tarkoittamat tarkemmat säännökset rahoitusvälineiden käyvän arvon mukaisen arvostuksen edellytyksistä, käyvän arvon määrittämisestä, käyvän arvon muutosten merkitsemisestä tuloslaskelmaan ja taseeseen, rahoitusvälineistä annettavista liitetiedoista tilinpäätöksessä ja konsernitilinpäätöksessä sekä toimintakertomuksessa ja konsernin emoyrityksen toimintakertomuksessa annettavista tiedoista.

2 §

Määritelmät

Rahoitusjohdannaisilla tarkoitetaan tässä asetuksessa rahoitusvälineisiin perustuvia sopimuksia, jossa toiselle sopimuspuolelle annetaan oikeus suoritukseen käteisellä tai muulla rahoitusvälineellä.

Sen lisäksi, mitä 1 momentissa säädetään, rahoitusjohdannaisilla tarkoitetaan myös hyödykkeisiin perustuvia sopimuksia, jossa toiselle sopimuspuolelle annetaan oikeus suoritukseen käteisellä tai muulla rahoitusvälineellä, lukuun ottamatta sopimuksia, jotka on alun perin tehty täyttämään ja jotka edelleen täyttävät hyödykettä koskevat hankinta-, myynti- tai käyttövaatimukset ja jotka on tarkoitus suorittaa hyödykkeen toimituksella.

3 §

Rahoitusvälineiden arvostaminen

Taseen vastaaviin merkityt rahoitus...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.