Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 939/2023 saakka.

Valtioneuvoston asetus polttomoottoreiden pakokaasu- ja hiukkaspäästöjen rajoittamisesta (kumottu) 9.9.2004/844

Tämä asetus on kumottu A:lla 4.1.2018/4, joka on voimassa 1.1.2021 alkaen.

Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti, joka on tehty ympäristöministeriön esittelystä, säädetään 4 päivänä helmikuuta 2000 annetun ympäristönsuojelulain (86/2000) 13 ja 24 §:n nojalla sellaisena kuin niistä on 13 § osaksi laissa 1100/2002:

1 § (8.6.2005/398)

Soveltamisala

Tätä asetusta sovelletaan liikkuviin työkoneisiin asennettaviin moottoreihin ja matkustaja- ja tavaraliikenteen tieajoneuvoihin asennettaviin apumoottoreihin, jotka on tarkoitettu ja jotka soveltuvat liikkumiseen tai liikuttamiseen tiellä tai muualla ja joissa on puristussytytysmoottori, bensiinikäyttöinen kipinäsytytysmoottori tai junaliikenteen käyttövoimaksi suunniteltu moottori.

Tätä asetusta ei sovelleta moottoreihin, joita käytetään:

1) moottoriajoneuvojen ja niiden perävaunujen tyyppihyväksyntää koskevan jäsenvaltioiden lainsäädännön lähentämisestä annetussa neuvoston direktiivissä 70/156/ETY tai kaksi- ja kolmipyöräisten moottoriajoneuvojen tyyppihyväksynnästä annetussa Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivissä 2002/24/EY tarkoitetussa ajoneuvossa;

2) maatalous- tai metsätraktoreiden, niiden perävaunujen ja vedettävien vaihdettavissa olevien koneiden ja näihin ajoneuvoihin tarkoitettujen järjestelmien, osien ja erillisten teknisten yksiköiden tyyppihyväksynnästä annetussa Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivissä 2003/37/EY tarkoitetuissa maa...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.