Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 173/2024 saakka.

Opetusministeriön päätös Yksityinen kreikkalais-katolinen kirkollinen yhdyskunta Viipurissa -nimisen uskonnollisen yhdyskunnan yhdyskuntajärjestyksen muutoksen merkitsemisestä uskonnollisten yhdyskuntien rekisteriin 19.8.2004/820

Yksityinen kreikkalais-katolinen kirkollinen yhdyskunta Viipurissa -niminen uskonnollinen yhdyskunta on uskonnollisten yhdyskuntien rekisteriin merkitsemistä varten ilmoittanut muuttaneensa yhdyskunnan nimeksi Ortodoksinen Pokrovan seurakunta ja muuttaneensa tämän johdosta yhdyskuntajärjestyksen 1 §:n 1 momentin seuraavasti:

1 §

Muodostettava Ortodoksinen Pokrovan seurakunta uskonnon opetukseen, jumalanpalvelukseen ja kirkkojärjestykseen, hengellis-kirkollisen hallinnon henkeen ja muotoihin sekä sisäiseen elämäänsä nähden noudattaa järkähtymättä Ortodoksisen itämaisen katolisen kirkon uskontunnustusta, pyhiä kanoneja ja ohjesääntöjä, kirkkojärjestystä ja käytäntöä, ja älköön Yhdyskunta ilman sanotun kirkkokunnan, - kanonisen ekumenisen kirkolliskokouksen kautta - tekemää päätöstä mitään uudistuksia uskonnon opetukseen, sakramenttien jakamiseen ja kirkkojärjestykseen, pääsiäisen viettämisaikaan sekä koko kirkkovuoteen samoin kuin papiston ja uskovaisten kirkollisen elämän kaikkiin muihin sääntöihin nähden olko oikeutettu panemaan toimeen.


Opetusministeriö on tutkinut tämän asian.

Uskonnonvapauslain (453/2003) 34 §:n nojalla opetusministeriö on käsitellyt ilmoituksen aikaisemman lain mukaisesti. Yhdyskuntajärjestyksen muutokset on laadittu mainitulla lailla kumotun uskonnonvapauslain (267/1922) mukaisesti.

Tämän perusteella opetusministeriö on hy...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.